Anasayfa Haber 2024’te Dünya İslam Ekonomik Forumu’nun Ev Sahibi Abu Dabi

2024’te Dünya İslam Ekonomik Forumu’nun Ev Sahibi Abu Dabi

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Foruma 80’den fazla ülkeden hükümet başkanları, üst düzey yetkililer, fikir ve iş dünyası liderleri, uzmanlar ve akademisyenler olmak üzere yaklaşık 3000 kişi katılacak.

Emirliğin Ekonomik Kalkınma Departmanı (ADDED)’in çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2024 yılında Abu Dabi’nin Dünya İslam Ekonomik Forum’una ev sahipliği yapılacağı duyuruldu.

Forumun 15-17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu konudaki anlaşma ADDED Başkanı Mohamed Ali Al Shorafa ve Dünya İslam Ekonomik Forumu (WIEF) Vakfı Başkanı Tan Sri Dr. Syed Hamid Albar tarafından imzalandı.

Hamid Albar, “Foruma 80’den fazla ülkeden hükümet başkanları, üst düzey yetkililer, fikir ve iş dünyası liderleri, uzmanlar ve akademisyenler olmak üzere yaklaşık 3000 kişi katılacak.” Dedi.

“Bu aynı zamanda uzmanların kapsamlı ve dirençli bir gelecek geliştirmenin yanı sıra sürdürülebilirliği iyileştirme ve küresel iş tahminleri konusunda fikir ve görüş alışverişinde bulunabilecekleri küresel bir platform işlevi görecek.”

Vakıf tarafından 2005 yılında başlatılan WIEF, İslami barış, adalet ve eşitlik etiğine uygun olarak en son ekonomik gelişmeleri ve eğilimleri teşvik etmek ve tartışmak için oluşturulmuş küresel bir platformdur.

Forum, dünyanın dört bir yanından üst düzey hükümet yetkilileri, akademisyenler ve iş dünyası liderleri arasındaki diyaloğu, fikir ve bilgi alışverişini güçlendirmektedir.

Dünya İslami Ekonomik Forumu’nun 14’üncüsüne ev sahipliği yapmak üzere Abu Dabi’nin seçilmesi, ev sahipliği mekanını sağlayan ADNEC Group ve forumun merkez ortağı olan Abu Dabi Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi farklı Abu Dabi kuruluşlarının ortak çabaları sayesinde gerçekleşmiştir.

Al Shorafa, WIEF’e ev sahipliği yapmanın, bakanlığın Şeriata uygun ekonomik faaliyetleri daha da geliştirmek ve ticaret ve iş dünyasını geliştirmek için ilgili paydaşlar arasındaki diyaloğu teşvik etme çabalarını yansıttığını söyledi.

“Son yıllarda helal gıda, fintech de dahil olmak üzere İslami finans dünyanın çeşitli yerlerinde gündeme geldi. Tüm sektörlerdeki işletmeleri beslemeye yönelik girişimlerimiz ve çabalarımız bu sektörlerdeki büyük oyuncular için geniş fırsatlar sunuyor ve girişimcileri tam potansiyellerine ulaşmaları için Abu Dabi’deki iş destekleyici ortamdan yararlanmaya teşvik ediyoruz.”

Küresel İslami Ekonomi Raporu 2022’ye göre, 2021 yılında gıda, ilaç, kozmetik, moda, seyahat ve medya ve eğlence sektörlerinde 2 trilyon dolar kadar harcama yapıldı.

Rapora göre, finans hariç İslami ekonomi sektörlerinin 2022 yılında yüzde 9,1 oranında büyümesi bekleniyor.

S&P Global Ratings’e göre bu büyüme temel olarak artan İslami tahvil ihracı ve ana İslami finans piyasalarındaki ekonomik toparlanmadan kaynaklanıyor.

***

Kaynak: Arabian Business

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun