Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Şirket Haberleri

Pakistan

JazzCash, İslami Tasarruf Ürününü Piyasaya Sürdü

JazzCash, Pakistan’da finansal kapsayıcılığı artırmayı amaçlayan, günlük helal kar oranları en yüksek olan İslami Tasarruf ürününü tanıttı.

Ürün, kayıt sırasında ücretsiz kaza sigortası sunarak müşterilere ek güvenlik sağlıyor.

Bu girişim, ülkede dijital finansal hizmetlerin benimsenmesine yönelik ana engelleri ele alıyor ve JazzCash uygulaması aracılığıyla tasarrufları rahatça yönetmek için kullanıcı dostu bir platform sunuyor. (Business Recorder)

Umman

Ahli Islamic, İlk Şeriat Uyumlu Para Piyasası Fonunu Tanıttı

Umman’da ahlibank’ın bir yan kuruluşu olan Ahli Islamic, müşterilere yerel ve bölgesel çekici kar oranları ile Şeriat uyumlu yatırım fırsatları sunan ülkenin ilk İslami para piyasası fonunu tanıttı.

Fon, etik finans ve sorumlu büyüme prensipleriyle uyumlu olarak yatırımcılara erişilebilir başlangıç noktaları sunuyor, sadece 500 Umman riyalinden başlıyor. (Zawya)

Avustralya

Hejaz, LMG ile Şeriat Uyumlu Finansman Sunmak İçin Ortaklık Kurdu

İslami finans hizmetleri sağlayıcısı Hejaz, brokerlara Şeriat uyumlu finansman sunmak için LMG ile ortaklık kurdu.

Ortaklık, LMG brokerlarının Müslüman müşterilere hizmet verme kapasitesini Hejaz’ın benzersiz, broker dostu İslami finans ürünleriyle geliştirmelerine olan talebi ele alıyor. (MPA)

Yatırım

Singapur

Olam Agri, İlk 625 Milyon Dolarlık Şeriat Uyumlu Finansman Olanaklarını Güvence Altına Aldı

Olam Grubu’nun bir yan kuruluşu olan Olam Agri, 4 Nisan’da 625 milyon dolar değerinde Şeriat uyumlu bir finansman olanakları elde etti.

Murabaha olanakları, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur ve Hong Kong dahil olmak üzere çeşitli küresel kuruluşlardan yatırımlar çekti. (The Edge)

Ticaret Gelişmeleri

Kanada

Kanada Hükümeti, Müslümanlar İçin ‘Helal İpotekler’i Tanıttı

Kanada hükümeti, Müslümanlar için alternatif finansman seçenekleri sunarak topluluk içinde ev sahipliğini teşvik etmek için helal ipotekler sunmayı planlıyor.

Girişim, konut piyasasındaki çeşitliliği artırmayı ve Kanada Müslümanlarının özel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Eğitim, Seminer ve İş Birlikleri

Uluslararası İstanbul Sukuk Zirvesi

Uluslararası Sukuk ekosisteminin kilit paydaşlarını bir araya getirecek olan Uluslararası İstanbul Sukuk Zirvesi’nin ilki 13 Haziran 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Hibrit formatta gerçekleştirilecek olan zirve YouTube üzerinden canlı yayın akışı ile takip edilebilecek.

Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi yıllık toplantısı Özbekistan Taşkent’te yapılacak

Özbekistan Bankalar Birliği ev sahipliğinde Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi (CBATS) yıllık toplantısının 3.sü 6-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında Özbekistan’ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek.

Yıllık toplantı ile beraber 7 Mayıs 2024 tarihinde “Finansal trendler – Fintek ve bankalar, dijital paralar, dolandırıcılıkla mücadele, İslami bankacılığın yaygınlaşması” konulu konferans, Özbekistan’ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek.



Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun