Anasayfa Haber İslam Kalkınma Bankası (IsDB) İslam Ekonomisinde Etkili Başarı Ödülü’nün Sahibi Profesör Mehmet Asutay Oldu

İslam Kalkınma Bankası (IsDB) İslam Ekonomisinde Etkili Başarı Ödülü’nün Sahibi Profesör Mehmet Asutay Oldu

by
Durham Üniversitesi Orta Doğu ve İslami Politik Ekonomi ve Finans Profesörü Mehmet Asutay, 2024 İslam Kalkınma Bankası (IsDB) İslam Ekonomisinde Etkili Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. Profesör Asutay’a ödülü, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen 18. IsDB İslami Finans Küresel Forumu’nda verildi. Tören, IsDB Grubu Yıllık Toplantıları ve Altın Jübile Kutlamaları çerçevesinde yapıldı.

Profesör Asutay, İslami ahlaki ekonomi ve İslami finans alanlarında sürdürülebilir kalkınma ve insan refahını destekleyecek çalışmaları nedeniyle bu prestijli ödüle layık görüldü. Ödülü kazananlar, IsDB Grubu dışından uzmanlardan oluşan bağımsız bir komite tarafından belirlendi. Ödül, IsDB Başkanı Dr. Muhammed Al Jasser adına, Bankanın Başkan Yardımcısı Dr. Mansur Muhtar takdim edildi.

Dr. Asutay, ödülle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu prestijli ödülü almak ve İslami Ahlaki Politik Ekonomi alanındaki çalışmalarımın tanınması beni onurlandırıyor. Ödülü, bana ilham veren öğrencilerime ve araştırma ortaklarıma ithaf ediyorum” dedi. Ayrıca, “İslami değer ve normlardan ilham alarak adil ve güçlendirici bir ekonomik çerçeve oluşturma çabalarımı desteklediği için Allah’a şükrediyorum” diye ekledi.

Profesör Asutay aynı zamanda Durham İslam Ekonomisi ve Finansı Merkezi Direktörü, İslami Finans Yüksek Lisans Programı Direktörü ve Durham İslami Finans Yaz Okulu Direktörü olarak görev yapmaktadır. Kendisi, İslami Bankacılık, Finans ve Yönetim; Orta Doğu Politik Ekonomisi gibi alanlarda dersler vermektedir.

 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun