YediHilal Derneğince düzenlenen ve ticarete ve girişimciliğe istekli gençleri işadamlarıyla buluşturan Ticaret Mektebi “on’da dokuz” programı, bu yıl “ihracat” temasıyla Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.
YediHilal Genel Başkanı Samet Paçacı, bu programın YediHilal, MÜSİAD, AA ve Türkiye Katılım Sigorta’nın ortaklığıyla yapıldığını söyledi.
YediHilal Genel Başkanı Samet Paçacı, programın açılış konuşmasında “YediHilal yetiştirmek istediği gençler arasında tacirlerin, helal ve haram sınırlarına dikkat eden, zekatı önemseyen, ticaretle bütün dünyaya Müslümanlığı, ilayi kelimetullah davası güdebilecek, İslami hassasiyete sahip tacirlerin yetişmesini murat eden bir yapı ortaya konulmasını niyet etmiştik. Bizim kendi Müslüman tacirlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor ve bu Müslüman tacirler daha rahat şekilde Türkiye’de, İslam dünyasında hizmetini gerçekleştirmeli ve kendisinden sonra da tacir gençlere mektep olmalı niyetiyle bugün Ticaret Mektebiyle karşı karşıyayız.” dedi.
Ticaret Mektebi Başkanı Mehmet Cebeci, “35 girişimcimizle birlikte bu yıldan itibaren uluslararası etkinliklere başlayacağız. Başka ülkelerde ticari eşleştirmeler planlıyoruz ve gençlerimizi ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
YediHilal Derneğince düzenlenen, ticarete ve girişimciliğe istekli gençleri iş adamlarıyla buluşturan ve bu yıl “ihracat” temasıyla Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Ticaret Mektebi “on’da dokuz” programı 28 Nisan 2024 tarihinde tamamlandı.
Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Mehmet Cebeci, 2018 yılından beri Ticaret Mektebi’ni düzenlediklerini belirterek, bu yıl ile birlikte 2 bin 500’ün üzerinde gence temas ettiklerini ifade etti.
Temas ettikleri gençlerin içerisinde 35 tane girişimci olduğunu kaydeden Cebeci, “Bugün de burada iki günlük programın sonucunda yine beklediğimiz girişimciler var. Biz girişimcilerin ahlak ön planda olmasını arzu ediyoruz. Toplumumuzda ve dünyada güven problemi var. Ticarette güven problemi var. Bunun aşılması için de İslam dininin öngördüğü helal-haram hassasiyetine sahip olunması gerekiyor tüccarlar tarafından. Bunu önemsiyoruz.” diye konuştu.
Cebeci, şunları söyledi:
“Müslüman girişimci sayısının artmasını arzu ettiklerini belirterek, “Bunun için programları tertip ediyoruz. 35 girişimcimizle birlikte bu yıldan itibaren uluslararası etkinliklere başlayacağız. Başka ülkelerde ticari eşleştirmeler planlıyoruz ve gençlerimizi ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de inşallah bu hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Birinci önceliğimiz vize istemeyen ülkelerden başlayacağız. Bu Güney Amerika da olabilir, Balkanlar da olabilir. Uluslararası bağlantılarımız var ve uluslararası bağlantılarımız da Ticaret Mektebini çok önemsiyorlar. Bu nedenle yeni programlarımızı da hem o ülkelerde gerçekleştirmeyi hem de buradan gençlerimizi oraya götürüp ticaret yaptırmayı arzu ediyoruz.”
Kaynak: Anadolu Ajansı