Anasayfa KitapKitap-Tanıtım Cennet Bankerleri: İslami Finansın Gizli Dünyası

Cennet Bankerleri: İslami Finansın Gizli Dünyası

by

Cennet Bankerleri: İslami Finansın Gizli Dünyası, Albaraka Yayınları’ndan Çıktı!

Eser Hakkında

Trilyon dolarlık bir hacme ulaşan küresel finans sektörü ekonomiye yön verirken İslami hükümet ve kuruluşlar da finansal araç ve uygulamalarını, İslami hukukun yasalarına uygun olarak şekillendirmektedir. Bununla birlikte, günümüz Batı finans dünyasında da alternatif arayışlar görülmekte ve konvansiyonel finans sektöründe yaşanan çeşitli krizler, İslami finansı giderek daha ön plana çıkarmaktadır.

Dinî kaideleri esas alan İslami finans, küreselleşen ve kapitalizm kökenli, devasa bir endüstri karşısında ne derece başarılı olabilir? Batı’nın artan ilgisi karşısında esas aldığı ilkelerden ödün vermek zorunda kalır mı? Modern dünyada, sosyal ve ekonomik adalet idealini gerçekleştirmek hususunda ne kadar başarılı olabilir? İslami finans dünyasının önde gelen isimlerinden Harris İrfan, Cennet Bankerleri’nde bu gibi sorulara yanıt aramakta, ayrıca İslami finansın geleceği hakkında ufuk açıcı perspektifler sunmaktadır.

Yazar Hakkında

Harris İrfan, Avrupa İslam Yatırım Bankası plc’de Genel Müdür ve Yatırım Bankacılığı Başkanıdır. Aynı zamanda bir EIIB grup şirketi olan İslami finans danışmanlık firması Cordoba Capital’in de kurucusudur. Londra ve Orta Doğu’da 20 yıllık deneyime sahip bir ön büro yatırım bankacısıdır; 11 yılı dünyanın önde gelen İslami finans ekibinin kurucularından olduğu Deutsche Bank’ta ve en son olarak da küresel İslami finans başkanı olduğu Barclays’tedir. grup. Harris, temsil ettiği kurumların İslami finans konusunda resmi sözcüsü olarak görev yapıyor ve BBC, Sky News, CNBC, Bloomberg, Reuters ve Financial Times ile düzenli olarak konuşuyor.. Motor yarışlarında yarıştı ve karting, touring otomobilleri ve GT’lerde ulusal düzeyde 35 kez podyumda yer aldı ve şampiyonluk kazandı. Yas Marina F1 Circuit ve Dubai Autodrome’da eski bir yarış okulu eğitmeniydi ve CAR ve evo dergilerinin yanı sıra Crank & Piston’un Orta Doğu baskılarında serbest motor sporları yazarıydı . Evli ve üç çocuk babasıdır ve İstanbul’da yaşamaktadır.

 

 


Kaynak: Albaraka Yayınları

Yazar Kaynak: Scala Kitapçı 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun