Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

ŞİRKET HABERLERİ

Singapur

Islamic Coin, CoinDesk Endeksleri ile dönüm noktası niteliğindeki Mutabakat Zaptı’nı duyurdu
Singapur’daki TOKEN2049’da Islamic Coin, yenilikçi endeks stratejileri geliştirmeye odaklanan stratejik bir ortaklığı keşfetmek için CoinDesk Indices (CDI) ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladığını duyurdu.
Ortaklık, kripto ve kapsayıcı finansa yönelik artan ilgiden yararlanmayı amaçlıyor. Önemli noktalar arasında çeşitli finansal ürünler için CDI endekslerinin lisanslanması, yeni Şeriat uyumlu endeksler oluşturulması ve HAQQ’un kullanımı için seçilen dijital varlıklara API erişimi sağlanması yer alıyor. (Zawya)

 

YATIRIM

BAE

Alkhair Capital Dubai’de 100 milyon dolarlık İslami sağlık fonu başlattı
Şeriata uygun yatırım çözümleri sunan Alkhair Capital Dubai, Alkhair Capital Sağlık Sektörü Fonu’nu tanıttı.
Açık uçlu likidite fonu, sağlık hizmetlerini geliştirmek için en son yapay zeka (AI) teknolojisinden yararlanan sağlık işletmelerine odaklanacak.
Alkhair Capital, fon için proaktif yatırım yönetimi stratejileri uygulamak üzere yapay zeka destekli sigorta talepleri değerlendirmesinde uzmanlaşmış bir fintech firması olan Klaim Technologies ile ortaklık kurdu. (Khaleej Times)

 

DÜZENLEME

Uganda

Uganda Bankası ilk İslami bankacılık lisansını verdi
Uganda Merkez Bankası, Cibuti merkezli bir bankanın iştiraki olan Salaam Bank Uganda’ya ilk İslami bankacılık lisansını verdi.
Lisans, Merkez Bankası’nın ofislerinde Başkan Yardımcısı Michael Atingi-Ego tarafından takdim edildi. Bu gelişme, Uganda parlamentosunun Haziran ayında İslami bankacılığa yetki veren yasayı kabul etmesinin ve Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin Ağustos ayında yasayı imzalamasının ardından geldi. (Merkez Bankacılığı)

Rusya

Rusya İslami bankacılığı tanıtıyor
İslami finans modelinin uygulanabilirliğini araştırmak amacıyla Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da Müslümanların çoğunlukta olduğu dört cumhuriyette İslami bankacılığı başlatan bir yasa imzaladı.
Çeçenistan, Dağıstan, Tataristan ve Başkurdistan’dan oluşan dört bölge, iki yıllık bir pilot programın parçası olarak 1 Eylül’de İslami bankacılık sistemini başlattı. (Al Arabiya News)

Pakistan

SECP, fintech fifirm’e Şeriata uygunluk sertifikası verdi
Pakistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SECP), şimdi al sonra öde (BNPL) hizmetleri sunan lisanslı bir bankacılık dışı finans şirketi (NBFC) olan Qist Bazaar (Private) Limited’e Şeriata uygunluk sertifikası verdi.
Şer’i Yönetim Düzenlemeleri kapsamında verilen sertifika, emtianın satış fiyatına bir kar marjı ekleyen Musawamah ilkesine dayanmaktadır. (Business Recorder)

 

TİCARİ GELİŞMELER

Filipinler / Suudi Arabistan

Filipin Merkez Bankası İslami finansı teşvik ediyor, Suudi yatırımcıları davet ediyor
Filipinler’in merkez bankası Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), ülkedeki İslami bankacılık ve finans girişimlerini aktif bir şekilde teşvik etmektedir.
Kısa bir süre önce merkezi para kurulu ilk İslami bankacılık birimi lisansını geleneksel bir bankaya vererek yabancı ve özel bankaların piyasaya girmesi için fırsat yarattı. Bu lisans daha önce Filipinler’in devlete ait Al-Amanah İslami Yatırım Bankası ile sınırlıydı. (Arap Haberleri)

Azerbaycan

ITFC Azerbaycan’da İslami finans anlaşmalarının arttığını düşünüyor
Uluslararası İslami Ticaret Finansmanı Kurumu (ITFC) Azerbaycan’da İslami finans anlaşmalarını genişletme fırsatlarını değerlendiriyor.
ITFC CEO’su Hani Salem Sonbol, Rabita Bank ile işbirliği içinde İslami finans araçlarını tanıtma konusunda iyimser olduğunu ifade etti ve mevcut bankaların dönüşümünü veya bölgede İslami bankacılık için uzmanlaşmış birimlerin oluşturulmasını teşvik etti. (Trend Haber Ajansı)

 

ESG GELİŞMELERİ

BAE

Abu Dhabi Islamic Bank elektrikli araç finansman programını başlattı
Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) elektrikli araç finansman programını tanıttı.
Bu girişim, ADIB’nin sürdürülebilirlik taahhüdü ve BAE’nin net sıfır ekonomi hedefleriyle uyumludur. Program, yeni elektrikli araçlar için sektörün en düşük oranlarından biri olan %1,79 ile rekabetçi bir finansman sunuyor. (Zawya)


Editör notu: Dünyanın çeşitli ülkelerinden, çeşitli sektörlerden Eylül ayında yaşanan gelişmeler ve  haberler islamiktisadi.net okurları için çevrildi. Dünya genelinde İslami finans ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için islamiktisadi.net’i takipte kalın.


Kaynak: SalaamGateway

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun