Anasayfa KitapKitap-Tanıtım 40 Soruda Faiz İktisat Yayınları’ndan Çıktı!

40 Soruda Faiz İktisat Yayınları’ndan Çıktı!

by

40 Soruda Faiz Abdullah Kahraman’nın kaleminden İktisat Yayınları’ndan çıktı. Eser, İktisat Yayınları’nın İslam iktisadı ile ilişkili uygulama ya da kurumlarla ilgili okuyucunun sorularına kısa, pratik ve nitelikli cevapların verildiği kitaplardan oluşan “40 Soruda Bilinmesi Gerekenler” dizisi kapsamında 8.kitap olarak yayımlandı. Kitabın yayım tarihi Ekim 2021’dir.

Eser Hakkında

Allah’ın (c.c.) insanlığa gönderdiği evrensel mesajın temel konularından biri faiz/ribâ yasağıdır. Zira faiz, dinî, ahlâki, toplumsal, ekonomik açılardan pek çok zararı, mefsedeti ve kötülüğü beraberinde getiren bir uygulamadır. Kitap böylesine önemli bir konuyu bir bütün olarak ele almış; tarihinden uygulanışına ve etrafında oluşan sistem ve söylemlere kadar geniş bir alanı kapsamıştır.

Bu eserde neler bulacaksınız?

İslam’da zaruret durumu ve faiz arasındaki ilişki nasıldır? Faize dair güncel tartışmaları ele alan 40 kritik soru ve cevabını bulacaksınız!

Abdullah Kahraman Kimdir?

1964’te Bayburt’ta doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne İslam Hukuku Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı, 1997 yılında Doktor, 1998 yılında Yrd. Doçent, 2003 tarihinde Doçent ve 2008’de profesörlüğe atandı. Üç yıl (2004-2007) Bakü Devlet Üniversitesinde Misafir öğretim üyesi ve idareci olarak görev yapmıştır. Hâlen Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı olarak görev yapmaktadır.

Eseri Satın Almak İçin Tıklayınız

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun