Anasayfa İktisat Meselesi İktisat Meselesi 11.Bölümü Yayımlandı!

İktisat Meselesi 11.Bölümü Yayımlandı!

by

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı ve İKAM İslam İktisadı Araştırma Merkezi birlikteliğinde hazırlanan “İktisat Meselesi” programı 11.bölümü İLKE Vakfı youtube kanalında yayımlandı.

islamiktisadi.net editörü Ubeydullah Güneş’in moderatörlüğünde sunulan İktisat Meselesi programının 11. bölüm konuğu İKAM Direktörü Dr. Sercan Karadoğan oldu. Program konusu: “Ahlak, Hukuk ve İktisat”

Ahlak, Hukuk ve İktisat

  • Ahlak, ekonomi ve hukuk arasındaki ilişkisi ve bağlantıyı nasıl ifade edebiliriz?
  • Modern dönemde hem düşünsel dünyamızda hem de pratiğimizde bir paradigma değişikliği oldu. Müslümanların yoğunlukta olduğu coğrafyalar bu değişimi belki de en derinde hisseden topluluklar arasında yer aldı. Bu değişim ahlaki paradigmada da değişiklikler meydana getirdi ve elbette normlar dünyamızın ahlakını pozitif hukuk belirleyeme başladı. Müslüman topluluklarda yaşanan bu dönüşümde ve sonrasında normların pozitif hukuk üzerinden bir anlam kazanmasının ekonomik süreç içerisindeki etkisini nasıl değerlendirebiliriz?
  • Müslüman toplumlarda ahlakın kurumlar üzerindeki etkisi nasıl görebiliriz? Bu etkiyi pozitif ve negatif olarak da değerlendirebiliriz.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun