Anasayfa Köşe Yazarları Saim KAYADİBİ

Saim KAYADİBİ

by
1973 yılında Konya’nın Taşkent İlçesi Balcılar mahallesinde dünyaya geldi. Türk iktisatçı, Hukukçu ve İlâhiyatçı bir yazardır.
 
1991-92 yılında Konya Merkez İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1997 Yılında Mısır El-Ezher Üniversitesi, Şeriat ve Kanun Fakültesi İslam Hukuku Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 1998 yılında Ürdün Üniversitesi’nde İslam Hukuku dalında Yüksek Lisansına başladı. 1999’da İngiltere’ye eğitim için gitti. Newcastle College’da İngilizce dil eğitimine başladı. 2007 yılında İngiltere Durham Üniversitesi’nde Birleşik (M.Phil & PhD) Doktorasını tamamladı.
 
2008-2010 yılları arasında Malezya, Malaya Üniversitesi (UM) Akademi Pengajian Islam, Syaria Undang Undang (Şeriat ve Hukuk) fakültesinde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2010-2011 yılları arasında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi bölümünde Yardımcı Doçent; yine aynı fakültenin Ekonomi bölümünde 2011-2019 yılları arasında Doçent olarak çalışmalarını sürdürdü. Eş zamanlı olarak 2017-2019 yılları arasında Malezya Küresel İslami Finans Üniversitesi’nde (INCEIF) Doçent olarak çalıştı. 2019 yılında Profesör unvanını aldı. Hâlen Karabük Üniversitesi, İşletme Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
2013-2016 yılları arasında Avrupa Birliği Helal Standartlar (European Union Halal Standards Committee CEN/TC 425) Komitesi Başkanlığını yaptı. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) Rektörlük Bünyesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde (IAD) 3 yıl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2020 yılından beri Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanlığını dürdürmekte, 2021 yılında Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevini yapmış ve Mart 2022 itibariyle Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin Dekanı olarak görevine devam etmektedir.
 
Çeşitli üniversitelerde, İslam Hukuku; Usul el-Fıkıh; İslam Aile Hukuku; Hüküm Teorisi; İslam (Katılım) Bankacılığı ve Finansı; Faizsiz Ekonomik Sistem; Ekonomistler için Fıkıh; İslam Hukukunda Akitler (Sözleşmeler); Şeriat Odaklı Kamu Politikası (Şer’i Siyaset); İslam İktisat Tarihi ve Düşüncesi, Kurumları; Faizsiz Finans Standartları, İslam Ekonomisi ve Finansının Metodolojik Temelleri gibi konularda dersler vermektedir.
 
İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde uluslararası ve ulusal çok sayıda kitap, makale ve bildirisi bulunmakta ve yine aynı sahada telif çalışmaları devam etmektedir.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun