Anasayfa KitapKitap-Tanıtım Yönetim ve Organizasyona Dair İslami Perspektifler

Yönetim ve Organizasyona Dair İslami Perspektifler

by

Albaraka Yayınları’ndan yayımlanmış bir eser,”Yönetim ve Organizasyona Dair İslami Perspektifler”

Eser Hakkında

İslam’ın ilk beş yüzyılı boyunca Müslüman düşünürler, toplumsal ve ticari sorunlara yaratıcılık ve esneklikle yaklaşmışlardır. Yaklaşımlarının arkasında ise çeşitlilik ile adalet ve nezaketin, başarının temelleri olduğuna dair güçlü bir ahlaki kabul yatmaktaydı. İslam Devleti kısa bir sürede hızla yayılmış, açıklık ve kapsayıcılık ruhu sayesinde başarısızlığa uğramamıştır. Bu ruh, Müslümanların sadece çetin zorlukların üstesinden gelebilmelerini değil, aynı zamanda sürekli değişen ortama uyum sağlamalarını ve yurt dışı kaynaklı yenilikleri kolaylıkla, güvenle ve şevkle sindirmelerini de sağlamıştır.

İslam ve iş organizasyona dair mevcut araştırmaların çoğu henüz başlangıç evresindedir. Bir başka deyişle, bu konuda yazılanların çoğu genel bir mahiyet ve derinlikten mahrumdur. Zira İslam’ın ortaya çıkışını takip eden ilk yüzyıllarda mevcut olan zengin kaynak ve fikirler üzerine yeterince kafa yorulmamıştır. Bu yüzden elinizdeki kitap, literatürdeki bu boşluğu doldurmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Ayrıca yakın zamanda ortaya çıkan ve Batı ile İslam medeniyetleri arasında yoğunlaşan karmaşık ilişkiler nedeniyle, İslam Dünyası’ndaki iş organizasyonlarındaki kültürel temellerin ciddi ve derinlemesine ele alınması her zamankinden daha öncelikli bir konu hâline gelmiştir.

Yazar Hakkında

Bağdat Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, bir süre denetçi olarak çalışan Dr. Abbas J. Ali, Marshall Üniversitesi’nde MBA yaptı. Öğretmenlik kariyeri, Yönetim Stratejisi alanında doktorasını aldıktan sonra başladı. Yazma sevgisi de onu eğitim alanında bir kariyere itti. 1994 ve 2008’de olmak üzere iki kez IUP Seçkin Fakülte Araştırma Ödülü’nü alan Ali, şu anda diğer Eberly öğretim üyeleriyle birlikte iş etiği, tüketiciler, girişimciler, kurumsal sorumluluk ve yönetsel nitelikler ve davranışlarla ilgili projeler yürütüyor. Akademik araştırmaların dışında yerel ve uluslararası makaleler, güncel siyasi meseleler üzerine de köşe yazıları yazıyor. Aynı zamanda dört derginin editörü ve yedi akademik derginin yayın kurulu üyesidir. Yirmi dört yıldan fazla bir süredir editörlük yapan Ali, yedi iş kitabı yayınlamış ve 110’dan fazla hakemli dergi makalesine imza atmıştır. Kitaplarından bazıları şunlardır: Sectarianism in Islam: Power, Tribalism, and Commercial Interests, Nova Science Publishers, 2019; Strategic Management: Concepts and Cases, Pearson Education Edinburgh Gate, UK (with David and Al Aali), 2011; Business and Management Environment in Saudi Arabia: Challenges and Opportunities for Multinational Corporations, London and New York: Routledge 2008.

 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun