Anasayfa KitapKitap-Tanıtım Uluslararası Ticaretin Faizsiz Finansmanı İktisat Yayınları’ndan Çıktı!

Uluslararası Ticaretin Faizsiz Finansmanı İktisat Yayınları’ndan Çıktı!

by

Uluslararası Ticaretin Faizsiz Finansmanı Fatih Kazancı’nın kaleminden İktisat Yayınları’ndan çıktı.

Eser, İktisat Yayınları’nın İslam ekonomisi, İslamî finans ilkeleri, İslam ticaret hukukunun temel özellikleri, İslamî finans kuruluşlarının felsefesi, modelleri ve araçları olmak üzere geniş bir yelpazede kitaplardan oluşan “İslamî Finans” dizisi kapsamında yayımlandı. Kitabın yayım tarihi 2021’dir.

Eser Hakkında

Dünya geneline bakıldığında sadece konvansiyonel bankalar değil faizsiz bankalar da uluslararası (dış) ticareti finanse etmektedir. Konvansiyonel bankalar, ticareti yasal olan her türlü malı veya hizmeti faizli bir şekilde finanse edebilirler. Faizsiz bankalar ise uluslararası ticereti finanse ederlerken sadece ticareti helal olan mallara aracılık edebilirler ve uluslararası ticaret yapanlara sadece faizszi finansman ürünleri ile finansman sağlayabilirler.

Uluslararası Ticaretin Faizsiz Finansmanı kitabı, faizsiz bankaların çeşitli faizsiz finansman ürünleri ile uluslararası ticaret yapanları hangi faizsiz finansman ürünleri ile destekleyeceklerine odaklanmıştır. Okuyucu bu kitap sayesinde yakın coğrafyamızda uluslararası ticaretin gelişimini, uluslararası ticareti destekleyen faizsiz kuruluşları, faizsiz finansmanda kullanılan sözleşme türlerini ve dünya çapında uygulaması olan güncel faizsiz uluslarası ticaret finansman ürünlerini tanıma imkanına sahip olacaktır.

Fatih Kazancı Kimdir?

Trabzon doğumlu olan Kazancı, lisans eğitimini 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde birincilikle tamamlamıştır. Kazancı, yüksek lisans eğitimini 1997 yılında yine aynı üniversitenin araştırma görevlisi kadrosunda tamamlayarak yüksek mühendis ünvanını almıştır. İkinci yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı programında 2014 yılında tamamlayan Kazancı, 2019 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans Bilim dalında “Merkez Bankalarının Faizsiz Bankalar Üzerindeki İşlev ve Etkileri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Örneği” adlı teziyle doktorasını tamamlayarak doktor ünvanını almıştır. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Dış Ticaret ve Hazine Operasyonları Departmanında Yönetici olarak görev yapmakta olan Kazancı, aynı zamanda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde öğretim görevlisi statüsünde ders vermektedir. Kazancı’nın temel çalışma alanları; İslam ekonomisi ve finansı, uluslararası finans, dış ticaret ve hazine uygulamaları, sermaye piyasaları, merkez bankacılığı ve katılım bankacılığıdır.

Satın Almak İçin Tıklayınız.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun