Anasayfa KitapKitap-Tanıtım “Girişim Sermayesi: İslam Ekonomisi Açısından Bir İnceleme” İktisat Yayınları’ndan Çıktı!

“Girişim Sermayesi: İslam Ekonomisi Açısından Bir İnceleme” İktisat Yayınları’ndan Çıktı!

by

Girişim Sermayesi: İslam Ekonomisi Açısından Bir İnceleme, Necmettin Kızılkaya ve Batuhan Buğra Akartepe editörlüğünde İktisat Yayınları’ndan çıktı. Hakan Ertürk, Ceyda Kükrer Mutlu, Emre Selçuk Sarı, Hamdi Döndüren, Ali Togay, Murat Çizakça ve Mustafa Halil Çonkar kitabın yazarlığını yapan isimler

Eser, İktisat Yayınları’nın İslam ekonomisi, İslamî finans ilkeleri, İslam ticaret hukukunun temel özellikleri, İslamî finans kuruluşlarının felsefesi, modelleri ve araçları olmak üzere geniş bir yelpazede kitaplardan oluşan “İslamî Finans” dizisi kapsamında yayımlandı. Kitabın yayım tarihi Ekim 2021’dir.

Eser Hakkında

Yaratıcı ve yeni fikirlere sahip kişiler tarih boyunca olagelmiştir. Bu fikirler, süregelen iktisadi alışkanlıkların dışında alternatif modeller geliştirilmesine yol açarak yeniliklere kapı aralamıştır. Günümüzde, özellikle teknoloji alanında birçok yenilik bu tür fikirlerin olgunlaşması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Yeni fikirlere sahip bireylerin ve firmaların fon ihtiyacını karşılamak amacıyla söz konusu girişimlere ortak olmayı ifade eden girişim/risk sermayesi bu yönüyle önemli bir finansal enstrümandır. Bir tarafın riski üstlenerek sermayesini, diğer tarafın yaratıcı düşüncesini ortaya koyarak uzun vadede getiri elde etmeyi hedeflemeleri bu ortaklığın önemli bir özelliğidir. Bu açıdan girişim sermayesi, klasik finansman modellerinden farklı alternatif bir modeldir.

Girişim sermayesinin kâr-zarar temelli ortaklık yapısı, İslam iktisadının gerçekleştirmek istediği amaçlara uygun bir niteliğe sahiptir. Bu nedenle başta katılım bankaları olmak üzere kamu kurumlarının ve özel kurumların, üniversitelerin, şirketlerin başvurabileceği önemli bir yatırım aracıdır.

Elinizdeki bu kitap; girişim/risk sermayesinin tarihini, mevcut durumunu, hukuki yapısını, iktisadi imkânlarını, vergi ve muhasebe boyutlarını incelemektedir. Bu açıdan gerek teorik açıdan gerek uygulama açısından ihmal edilmiş bu konuda önemli bir boşluğu doldurmayı hedeflemektedir

Necmettin Kızılkaya Kimdir?

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2001’de mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede İslam Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans derecesi aldı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam hukuku alanında hazırladığı teziyle 2011’de doktorasını tamamladı. Kızılkaya’nın çalışmaları daha çok İslam hukuku ve ekonomisi alanlarında yoğunlaşmaktadır. Özellikle İslam hukuk tarihi, İslam ekonomisi ve güncel fıkhî problemler ilgilendiği konular arasındadır. İslam hukuku alanında çeşitli dillerde yayımlanmış birçok çalışması bulunan Kızılkaya, halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Eseri Satın Almak İçin Tıklayınız

 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun