Anasayfa KitapKitap-Tanıtım “Katılım Bankacılığında Kâr Dağıtımı” TKBB Yayınları’ndan Çıktı!

“Katılım Bankacılığında Kâr Dağıtımı” TKBB Yayınları’ndan Çıktı!

by

“Katılım Bankacılığında Kâr Dağıtımı (Teori, Uygulama ve Öneri)”, Dr. Aydın Gündoğdu’nun kalemiyle Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yayınları’ndan çıktı! Kitap İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve  Uluslararası Finans Anabilim dalında sunulan doktora tezinden türetilmiştir. Kitabın yayım tarihi Eylül 2021’dir.  Kitabın yayın editörlüğünü ise Ali Can Yenice yapmıştır.

Kitap, katılım bankacılığındaki kâr dağıtım yöntemini ele alan ilk ve öncü çalışmalar arasındadır.

Eser Hakkında

Bu kitapta, katılım bankacılığı için kâr zarar ortaklığının teorik çerçevesine uygun ve küresel uygulamaları yakınsayan yeni bir kâr dağıtım yöntemi geliştirilmiştir. Uygulanabilir önerilerin geliştirilmesinde, kâr dağıtım sisteminin iki aktörü uygulayıcılar ve müşterilere yönelik yapılan özgün iki ayrı araştırma ile yazarın sürece ilişkin önemli bir tarihi tanıklığa sahip olması oldukça etkili olmuştur.

Kitap, katılım bankacılığındaki kâr dağıtım yöntemini ele alan ilk ve öncü çalışmalar arasındadır.
Dr. Aydın Gündoğdu Kimdir?
Aydın Gündoğdu, 1966 yılında Ordu – Mesudiye’de doğdu. Lise öğrenimini 1978-1985 yılları arasında Tokat İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. 1985-89 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünü bitirmiş ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Lisansta “Türkiye Buğday Üretimini Etkileyen Faktörler-Ekonometrik Olarak İncelenmesi”, Yüksek Lisansta ise “Yatırımların Finansmanında Özel Finans Kurumlarının Payı ve Türkiye Uygulaması” konularında tez çalışmaları yapmıştır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve  Finansı Anabilim dalında doktora eğitimi tamamlamıştır.

Yayına ulaşmak için tıklayınız.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun