Anasayfa HaberDuyuru İslam Kalkınma Bankası (ISDB), 2024-2025 Akademik Yılı için Burs Programlarına Başvurular Açıldı

İslam Kalkınma Bankası (ISDB), 2024-2025 Akademik Yılı için Burs Programlarına Başvurular Açıldı

by

İslam Kalkınma Bankası (ISDB), 2024-2025 Akademik Yılı için Burs Programlarına başvurular açıldı. Programlara ilgi duyan adaylar, başvurularını en geç 20 Nisan 2024 tarihine kadar göndermelidir.

Toplumsal ilerleme ve sürdürülebilir kalkınma için nitelikli insan kaynaklarının öneminin farkında olan İslam Kalkınma Bankası (ISDB), kuruluşundan itibaren ana akım kalkınma finansmanı faaliyetlerinin yanı sıra beşeri sermayenin gelişimine odaklanmayı çok önemsemektedir.

Üye Olmayan Ülkelerin Müslüman topluluklarının insan kaynaklarını geliştirmenin hayati önemini fark ederek, ISDB, 1983 yılında Müslüman Topluluklar için Burs Programı (SPMC) adı altında lisansüstü burs programını başlattı.

SPMC’nin on yıllık deneyiminden faydalanarak, ISDB, 1992 yılında üye ülkelerin bilimsel, teknolojik ve araştırma kapasitelerini güçlendirmek amacıyla uygulamalı bilim ve yüksek teknolojide doktora çalışmaları ve doktora sonrası araştırmalar için Başarı Burs Programı’nı (MSP) kurmaya karar verdi.  Daha sonra, 1998 yılında, MSP’den faydalanamayan 20 En Az Gelişmiş Üye Ülkeler (LDMC’ler) olduğunu fark ederek Yüksek Lisans Burs Programı (M.Sc.) başlatıldı.

ISDB’nin 2023 – 2025 Gerçekleştirilen Stratejisi’nde, Banka, kapsamlı ve kapsayıcı insan sermayesi gelişimini desteklemeye odaklandı.  Bu sebeple ISDB,  Müslüman toplulukların bu zorluklarla başa çıkmasına kapasite geliştirme girişimleri de dahil olmak üzere, burs programları yoluyla yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu aynı zamanda ISDB’nin eğitim yoluyla ekonomik kalkınmayı ve paylaşılan refahı teşvik etme çabalarının önemli bir bileşenidir.

Detaylı bilgi ve başvuru için: ISDB

 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun