Anasayfa KitapKitap-Tanıtım İktisadi ve Fıkhi Yönleriyle Para Üretimi

İktisadi ve Fıkhi Yönleriyle Para Üretimi

by

Eser Hakkında

İktisadi özgürlüğün korunmasına düşman olan ideolojilerin hâkim olduğu bir ortamda istikrarlı para diye bir şey olmaz.

Ludwig von Mises (1881-1973)

Toplumun temelini altüst etme konusunda parayı bozmaktan daha sinsi ve garantili bir yol yoktur. Bu süreç iktisat yasalarının tüm gizli güçlerini yıkım lehine harekete geçirir ve bunu öyle bir şekilde yapar ki milyonda bir kişi bile bunu teşhis edemez.

John Maynard Keynes (1883-1946)

İstikrarlı bir para için tek umudumuz parayı politikadan koruyacak bir yol bulmaktır. Tüm parasal kötülüklerin kaynağı ve kökeninde yatan, devletin para basma konusunda uyguladığı tekeldir.

Friedrich August von Hayek (1899-1992)

Para, merkez bankasını yönetenlerin eline bırakılamayacak kadar ciddi bir meseledir.

Milton Friedman (1912-2006)

Danışmanlığımda yapılmış bu tezin akademik camia açısından İslam iktisadı ve finansı alanında önemli bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim.

Servet Bayındır

Hakan Sahin’in bu çalışması, bu alanda önemli bir açığı doldurmakta, bundan sonra yapılacak çalışmalar için değerli bir başvuru ve ilham kaynağı teşkil etmektedir.

İbrahim Turhan

Hakan Şahin, bu eserinde parayı ve parayla bağlantılı konuları ülkemizde eksikliği hissedilen bir bakış açısı ile ele alıyor. Eser, Avusturya İktisat Okulu gibi değerli bir bilgi kaynağından da faydalanarak, özgür bir toplumda kurala dayalı para politikalarının keyfî yönetimden daha optimal ve ahlaki sonuçlar sağladığını başarıyla anlatıyor.

Ünsal Çetin

Yazar Hakkında

Hakan Şahin

1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat bölümü olmak üzere iki ayrı lisans programından mezun olmuştur. Bir süre bilişim sektöründe proje yöneticisi ve bilişim danışmanı olarak çalışan yazar, bu esnada İşletme Yönetimi alanındaki yüksek lisans eğitimini tamamlamış; çeşitli kuruluşlarda yönetici ve koordinatör pozisyonlarında çalışmıştır. Akademiye geçme kararı aldıktan sonra ilk olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde dört yıldan uzun bir süre araştırma görevlisi olarak çalışmış, ardından İstanbul Medipol Üniversitesi’nde öğretim görevlisi kadrosuna geçmiştir. Bu çalışmayla birlikte İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı alanındaki doktora programından mezun olan Şahin, 2019 yılı itibariyle İstanbul Medipol Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. İngilizce, İspanyolca ve Arapça bitmekte, profesyonel çevirmenlik yapmakta; bilişim teknolojileri, işletme, ekonomi, etik ve İslam dünyası üzerine dersler vermeye devam etmektedir. İslam tarihi ya da ekonomi alanlarında ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış beş makalesi bulunan yazar, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde üçüncü bir lisans eğitimi almaktadır.

 


Kaynak: Albaraka Yayınları

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun