Anasayfa Haber Moody’s, Sınır Ötesi Kurumsal Sukukun 2022’deki Düşük Seviyelerden Yükselişe Geçeceğini Söylüyor

Moody’s, Sınır Ötesi Kurumsal Sukukun 2022’deki Düşük Seviyelerden Yükselişe Geçeceğini Söylüyor

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Moody’s Investors Service tarafından yayınlanan bir rapora göre, sınır ötesi kurumsal sukuk ihracı, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkeleri ve Malezya’daki şirketlerin ihracın çoğunu oluşturmasıyla, 2022’deki düşük seviyelerden önemli ölçüde artmaya hazırlanıyor.

Moody’s Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Maisam Hasnain, “Zorlu piyasa koşullarına rağmen, 18 Mayıs 2023 itibariyle yılbaşından bugüne kadar yapılan sınır ötesi kurumsal sukuk ihraçları, 2022 yılının tamamındaki ihraç hacminin iki katına çıkarak 5,2 milyar dolara ulaştı” dedi. Bu rakamın daha da artması muhtemeldir.

Bu yılki ihraçlardaki artış, geçen yıl sermaye piyasasındaki dalgalanma nedeniyle ihraçlarını erteleyen şirketler, yakın vadeli sukuk vadelerini yeniden finanse etmek isteyen şirketler ve fon kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen ilk kez derecelendirilen sukuk ihraççıları tarafından yönlendirilecek

Moody’s’in bu yıl derecelendirdiği sukuk programları arasında Suudi Elektrik Şirketi altında 3 milyar dolarlık bir program ve Malezya’nın egemen varlık fonu Khazanah Nasional Berhad altında ihraç edilen 5 milyar dolarlık bir program bulunmaktadır.

***

Kaynak: Zawya

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun