Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Dubai’den Sukoon, Ascana’nın Çoğunluk Hissesini Satın Almak İçin Anlaşma İmzaladı

Planları Ascana’nın %93’ünden fazlasını satın almak ve diğer türlüsü söz konusu bile değil.

Zamanında Oman Sigortalık Şirketi olarak bilinen Dubai’de listelenen Sukoon, salı günü Arap Sigorta/Tekafül Şirketi olan Ascana’nın önemli bir hisse senedi alma planlarını doğruladı.

Şirket, %93’ü aşan çoğunluk hissesini elde etmek için bir anlaşma imzaladıklarını söyledi. Anlaşma hisseyi temsil eden hissedarlar ile imzalanmıştır ve düzenleyici makam onayına tabiidir.

Bununla beraber, farklı bir açıklamada Ascana işlemin bir tarafı olmadıklarını açıklamıştı.

Sukoon, bahsi geçen satın alımın, iş kaynaklarını çeşitlendirmenin ve Birleşik Arap Emirliği ve Körfez İşbirliği Konseyi ile varlığını pekiştirmenin tekafül ya da İslami sigorta pazarına girmesine izin verme stratejisine uygun olduğunu söyledi.

Şirket Ascana’nın kalan hissedarlarına teklif sunacaklarını ve dilerlerse hisselerini Sukoon’a satabileceklerini ya da Ascana’da hissedar olarak kalabileceklerini söyledi.

Sukoon CEO’su Jean Louis Laurent Josi “Tekafül piyasası önemli ve büyümekte olan bir piyasa. Bu işlem sayesinde yalnızca şirketimizin piyasa pozisyonunu sağlamlaştırmış olmayacağız aynı zamanda da müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verme yeteneğimizin de genişletmesinden ötürü çok memnunuz” dedi.

“Bu işlemle birlikte, Ascana’nın tekafül piyasasındaki derin uzmanlığından da yaralanmış olacağız. Amacımız, Ascana’nın müşteri erişimini artırmak ve müşteri deneyimlerini daha da iyileştirmek için özellikle sigortacılık ve dijital açıdan kendi yeteneklerimizden mümkün olduğunca yararlanabilmesini sağlamak olacaktır”

Ascana’dan yapılan açıklamada işlemin Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu ve BAE Merkez Bankası tarafından düzenleyici makam onayına tabii olduğunu belirtilmektedir.

Açıklamada “Mevcut tarih itibariyle, Ascana’yla bu işlemle ya da hissedarların tamamıyla yapılan bir teklifle gelen olmamıştır” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Zawya

 

Dur Hospitality, Alinma Bankası’ndan Şeriat Uyumlu Kredi Aldı!

Murabaha tesisi, fonun alındığı tarihten itibaren üç yıllık ödemesiz bir süre ile 10 yıllık bir süreye sahip.

Riyad – Dur Hospitality Şirketi, Alinma Bankasından 29 Kasım 2022’de, 257 milyon SAR değerinde Şeriate uyumlu Murabaha finansmanı aldı.

Murabaha tesisi, borsa açıklamasına göre, fonun alındığı tarihten itibaren üç yıllık ödemesiz bir süre ile 10 yıllık bir süreye sahip olacak.

Finansman, Dur Hospitality tarafından ödeme senedi ile garanti altına alınacak.

Tesisin, diğer dış mekân altyapısına ek olarak 174 anahtarla Rixos Cidde Resort’unu geliştirilmesine ve genişletilmesine yardımcı olacağını belirtmekte fayda var.

Proje, şirketin otelleri ve gayrimenkulleri genişleme stratejisinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

2022’nin ilk dokuz ayında Dur Hospitality, 2021’in ilk dokuz ayında 8.13 milyon SAR değerindeki net zararına karşın, zekât ve vergilerden arındırılmış haliyle 2.17 milyon SAR net kar elde etti.

Kaynak: Zawya

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun