Anasayfa KitapKitap-Tanıtım İslam İktisat Düşüncesi Tarihi 3 / Hisbe / İhtisab (Belediyecilik) Kitapları

İslam İktisat Düşüncesi Tarihi 3 / Hisbe / İhtisab (Belediyecilik) Kitapları

by

Klasik Yayınları’ndan yayımlanmış bir eser, İslam İktisat Düşüncesi Tarihi 3 / Hisbe / İhtisab (Belediyecilik) Kitapları… Cengiz Kallek tarafından kaleme alındı.

Eser Hakkında

İslâm İktisat Düşüncesi Tarihi serisi, İslâm medeniyetinin iktisat düşüncesi boyutunu aydınlığa kavuşturmak ve bu düşüncenin akımlarını belirlemek suretiyle bir “düşünsel soy kütüğü” çıkarma amacıyla hazırlandı. İslâm iktisat düşüncesinin konumunu ve değerini yadsıyan savların sorgulanmasını da hedefleyen bu dizinin ilk iki kitabı İslâm İktisat Düşüncesi Tarihi: Harâc ve Emvâl Kitapları ve İslâm Pazarları ve Hisbe Teşkilâtı başlıklarıyla yayımlandı.

Serinin üçüncü kitabını teşkil eden elinizdeki eser, teorik ve pratik nitelikli hisbe / ihtisab literatüründe sergilenen iktisat, işletme ve belediyecilik düşüncesini kronolojik olarak inceliyor. Bu alanların kapsamına giren meselelerin teknik ayrıntılarına inmek yerine her sahanın belli başlı konularıyla ilişkilendirilebilecek temel görüşleri ortaya koyuyor ve mevzuyu daha anlaşılır kılmak için yer yer ilgili disiplinlerin analiz araçlarından yararlanıyor.

Cengiz Kallek Kimdir?

1960 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1982 yılında mezun oldu. Yurt içinde ve yurt dışında sürdürdüğü Arapça ve İslâmî ilimler çalışmalarının ardından, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslâm Hukuku Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı (1989). Aynı enstitünün İktisat Tarihi Bölümü’nde “Asr-ı Saâdet’te Yönetim-Piyasa İlişkisi” başlıklı teziyle doktor oldu. Halen T.D.V. İslâm Ansiklopedisi’nde fıkıh uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun