Anasayfa KitapKitap-Tanıtım Yeni Dünya Yeni Finans – Ortaklık Temelli Finansman ve Katılım Bankaları

Yeni Dünya Yeni Finans – Ortaklık Temelli Finansman ve Katılım Bankaları

by

Eser, Albaraka Yayınları’nın “Finans” katagorisinden yayımlanmıştır.

Eser Hakkında 

Finansman, tarihi süreçte dinî, sosyal ve çevresel etmenlerle birçok form değişiklikleri geçirmiştir ve hâlen geçirmeye devam etmektedir. Değişen dünyanın, teknolojik ve dijital dönüşümün beraberinde getirdiği “işbirliği çağı”nın finansman tarafında da kaçınılmaz şekilde yansımaları olacaktır. Ayrıca hâkim finans paradigması, enstrümanları ve mekanizmalarının dünyayı belli dönemlerde borç krizine sürüklediği de ortadadır.

Ömer Emeç çalışmasında, endüstri 4.0, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile gelişeceği düşünülen yeni iş modellerini, ortak kaynak kullanımını ve bu gelişmelerin finansman ayağındaki yansımalarını inceliyor. Ayrıca katılım bankalarındaki mevcut ürün ve hizmetleri ortaklık ve borç temelli olmaları bakımından değerlendiriyor, katılım bankalarının yeni gelişen finansmana yönelik olan yaklaşımlarını analiz ediyor. Sonunda ise katılım bankalarının ortaklık temelli finansmanı yaygınlaştırabilmeleri adına bir model teklif ediyor.

Ömer Emeç Kimdir?

1988 yılında Aydın’da dünyaya gelen Ömer Emeç, Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Akademik hayatına İstanbul Şehir Üniversitesinde ve sonrasında İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Doktora Programı ile devam etmiş ve bu programdan 2019 yılı itibariyle mezun olmuştur. Akademik çalışmalarını iş hayatıyla eş zamanlı olarak sürdüren Emeç’in iş hayatı henüz öğrenci iken, Ekopolitik Stratejik Araştırmalar Merkezinde araştırmacı olarak başlamıştır. Telekom ve bankacılık sektörlerinde strateji, kurumsal performans, uluslararası iş geliştirme ve özel projeler gibi çeşitli deneyimleri olan Emeç, 2014 yılında çalışmaya başladığı Albaraka Türk Katılım Bankası’nda Baş ekonomist/stratejist ve stratejik planlama ve ekonomik araştırmalar müdürü görevlerini sürdürmektedir. Televizyon kanallarında ekonomi yorumculuğu yapan Emeç, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif yöneticilikler de yapmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerde ders vermeye devam eden Emeç, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Ömer Emeç evli ve iki çocuk babasıdır.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun