Anasayfa KitapKitap-Tanıtım İslam’ın Erken Döneminde İktisadi Sistem

İslam’ın Erken Döneminde İktisadi Sistem

by

Albaraka Yayınları’ndan yayınlanmış bir eser, “İslam’ın Erken Döneminde İktisadi Sistem”

Eser, Albaraka Yayınları “İktisat” katagorisinden 2020’de yayımlanmıştır.

Eser Hakkında

Profesör Sadr bu çalışmasıyla Arap Yarımadası’nda doğan ve kurumsallaşan İslam’ın nasıl bir iktisadi düzen ortaya koyduğunu inceliyor. Eserde yazar İslamiyet’in gelişimi kendi tarihî şartları içerisinde değerlendirdikten sonra Hz. Peygamber’in (s.a.s) ilk Müslüman devletini hangi prensipler üzerine tesis ettiğini akıcı bir üslupla anlatıyor. Sadr, devletin tarih sahnesine çıkmasıyla birlikte hazine ve maliye konularında belirlenen kaidelerin İslam iktisadının temellerini oluşturduğunu belirtiyor. Bu noktada, bu sistemin piyasa ekonomisine dayalı bir sistem olarak nasıl ortaya çıktığını “ilk devir”deki uygulamalarla açıklıyor.

Yazar, İslam iktisadında maddi ilişkileri ahlaki davranışlar çerçevesinde ele almanın gerekliliğini vurguluyor. Kur’an-ı Kerim’de emredilen ve Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından tatbik edilen bu kurallar Müslüman toplumunda karşılık buluyor ve bir birliktelik doğuruyor. Yazara göre bu birlikteliği sağlayan temel kavram ise adalet…

Sayed Kazem Sadr Kimdir?

Seyed Kazem Sadr, Malezya International Center for Education in Islamic Finance’de profesör olarak görev almaktadır. Daha önce Tahran’da Shahid Behesti Üniversitesinde bulunan Sadr, aynı zamanda İran’da Islamic Banking Drafting Committee and the Economic Curriculum Program üyesi olmuştur. İslam Ekonomisi ve İslami Bankacılık üzerine birçok kitabı ve makalesi yayınlanmış olan yazar, doktora derecesini Ohio State University’de almıştır.

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun