Anasayfa Haber 2021 İslam İktisadı Ödülleri Sahiplerini Arıyor!

2021 İslam İktisadı Ödülleri Sahiplerini Arıyor!

by

İKAM İslam İktisadı Araştırma Merkezi tarafından her yıl İslam İktisadı alanında belirlenen kategorilerde verilen İslam İktisadı Ödülleri bu yılki sahiplerini arıyor. 

Her yıl İslam İktisadı Atölyesi’nde sahiplerini bulan ödüller, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek İslam İktisadı Atölyesi’nde yeni sahiplerine kavuşacak. Kamuoyunda ilgi ve coşkuyla karşılanan ödüller, alanda çalışan kişi ve kurumların çalışmalarını desteklemek ve teşvik etmek amacındadır. Ödüller, İslam İktisadı Araştırma Ödülü, İslam İktisadı Uygulama Ödülü, İslam İktisadına Katkı Ödülü ve İslam İktisadı Tez Ödülü adıyla 4 dalda veriliyor.

“Ödüller; İslam iktisadı çalışmalarının daha derinlikli ve uzun soluklu bir şekilde sürdürülmesini, mevcut iktisadi sorunların çözülmesine yönelik yeni açılımların ortaya konmasını ve hem teori hem de uygulama alanında yeni ve derinlikli çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor.”

Geniş katılımlı bir istişare ve değerlendirme süreci sonucunda belirlenen adaylar arasından, yenilikçilik, yaygınlık, ahlakilik ve uygulanabilirlik kriterlerine göre İKAM danışma kurulu ve yürütme kurulunun ortak mutabakatlarıyla ödüle hak kazananlar belirleniyor. İslam İktisadı geçmiş ödülleri için tıklayınız.

 

İslam İktisadı 2020 Ödülleri

İSLAM İKTİSADI ÖZEL ÖDÜLÜ

İslam İktisadı Özel Ödülü 2020 yılına mahsus İslam iktisadı ve finansı alanında yapılan çalışmaların Türkiye’de pratiğe dönüşmesinde sunduğu katkılardan ötürü Merhum Abdullah Tivnikli’ye verildi.   Merhum Tivnikli’nin ödülünü oğlu Ebubekir Tivnikli aldı.

 

 

 

 

 

İSLAM İKTİSADI TEZ ÖDÜLÜ

Tez alanında ödül İslam İktisadı Ve Finansı Anabilim Dalında yapmış olduğu “İslam iktisadı açısından kısmî rezerv bankacılığının ekonomik istikrarsızlıktaki rolü ve tam rezerv bankacılığının çözüm potansiyeli” başlıklı  doktora çalışması ile Ömer Faruk Tekdoğan’a verilmiştir. 

 

 

 

 

İSLAM İKTİSADI UYGULAMA ÖDÜLÜ

İslam İktisadı Uygulama Ödülü, İslam İktisadı Araştırma ve Uygulama Derneği’ne (İKSAR) verildi. İKSAR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Ülev ile yakın zamanda yaptığımız söyleşiye de şuradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

İSLAM İKTİSADI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

İslam İktisadı Araştırma Ödülü Prof. Dr. Monzer Kahf’a verildi. Kahf, İslam iktisadı ve finansı alanına son 40 yıldır yaptığı katkılarla tanınıyor. Suudi Arabistan, Suriye, Amerika, Kanada, Nijerya ve daha birçok ülkede İslami finans ve bankacılık, İslam hukuku, zekât üzerine çalışmalar yapan kurumların açılmasına katkıda bulunan Kahf, bu bölgelerde İslami bankacılık ve finans üzerine modüller geliştirdi.

 

 

 

İSLAM İKTİSADI KATKI ÖDÜLÜ

İslam İktisadına Katkı Ödülü, Umer Chapra’ya verilmiştir. İslam iktisadı ve finansı alanında 16 kitap ve 100’den fazla makaleye ve kitap incelemelerine imza attan Chapra’nın bazı kitapları ve makaleleri Arapça, Bengalce, Fransızca, Endonezce, Japonca, Malayca, Farsça, Lehçe, İspanyolca, Türkçe ve Urduca gibi bir dizi dile çevrilmiştir.

 

 

 

Sizlerin de aday olmasını önerdiğiniz kişi, kurum ve uygulama varsa bilgi@ikam.org.tr adresinden irtibata geçerek görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun