Anasayfa Haber IV. İslam Ekonomisi ve Finansı Kursu

IV. İslam Ekonomisi ve Finansı Kursu

by

25-29 Ocak 2017 / İstanbul

 

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İZUİSEFAM) ülkemizde üniversite düzeyinde bu alanda kurulmuş ilk araştırma merkezidir. Merkezimizin temel amacı; İslam ekonomisi ve finansı konularında akademik çalışmalar yapmak, bu alanlarda disiplinler arası bir yaklaşımla yeni bilgiler üretip uygulama modelleri geliştirmek, seminer ve konferanslar düzenleyerek öğrenciler, araştırmacılar ve bütün olarak toplumun İslam ekonomisi ve finansını daha iyi anlama ve yorumlamalarına katkıda bulunmaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda merkezimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan İslam Ekonomisi ve Finansı Kursu, 25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında İZÜ Halkalı Merkez Kampüsündeki binamızda yapılacaktır. Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde okuyan lisans öğrencilerinin katılacağı program, uygun görülmesi halinde TÜBİTAK tarafından desteklenecektir. 40 saatlik eğitimin verileceği programın sonunda bir sınav yapılarak başarılı olanlara sertifika dağıtılacaktır.

Katılım Koşuları:

  1. İslam Ekonomisi ve Finansı Kursu’na Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelerin herhangi bir bölümünde öğrenim gören 35 yaşın altındaki lisans öğrencileri kayıt formunu doldurarak müracaat edebilir. İktisat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ile diğer sosyal bilim dallarında okuyan öğrencilerine öncelik tanınacaktır.
  2. Bu programa daha önce katılanlar müracaat edemez. Ön kayıtlar için son müracaat tarihi 30 Kasım 2016’dır. Katılmaya hak kazananların asil ve yedek listesi 15 Aralık 2016 tarihinde açıklanacaktır. Yedek listesinde yer alanların katılım durumu ise 15 Ocak 2016 tarihinde ilan edilecektir.
  3.  Başvuruların 60 kişiyi aşması durumunda sırasıyla; not ortalaması yüksek olanlara, üst sınıflara ve farklı şehir/üniversitelerden müracaat edenlere öğrencilere öncelik tanınacaktır.
  4. Program ücretsiz olup, iaşe, ulaşım-konaklama ve kırtasiye giderleri için projenin onaylanması halinde TÜBİTAK desteği kullandırılacaktır. Sonuçların Ocak 2017 ortasında ilan edilmesi beklenmektedir.

KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

– Düzenleme Kurulu Üyeleri –

Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak İstanbul S. Zaim Üniversitesi (Koordinatör)

Prof.Dr. Ekrem Erdem Erciyes Üniversitesi

Prof.Dr. Mahmut Bilen Sakarya Üniversitesi

Doç.Dr. Hakan Sarıbaş Bülent Ecevit Üniversitesi

 

İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI KURSU PROGRAMI

25-29 Ocak 2017 / İSTANBUL

A SINIFI


Adres: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Halkalı Cad. Halkalı – Küçükçekmece / İSTANBUL

Ar. Gör. M. Bedrettin Toprak / Ar.Gör. Ozan Maraşlı Telefon  : +90 (212) 692 98 93 / Faks : +90 (212) 693 82 29 E-posta : izuisefam@izu.edu.tr

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun