Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Şirket Haberleri

Avustralya

Hejaz Group Avustralya’nın ilk Sukuk Aktif ETF’sini piyasaya sürdü

Hejaz Group, Avustralya’nın ilk Sukuk aktif borsa yatırım fonu (aktif ETF) olan Hejaz Sukuk Aktif ETF’yi (Yönetilen Fon) 2 Kasım 2023 tarihinden itibaren ASX’te satışa sundu.

Bu, yatırımcılar için ülkenin ilk Şeriat uyumlu tahvil alternatifini işaret ediyor ve geleneksel tahvil ETF’lerine benzer şekilde İslami olarak uyumlu bir sabit gelirli varlığa katılıma izin veriyor. (Zawya)

Pakistan

Meezan Bank, SAFCO Mikrofinans Şirketi ile işbirliği yapıyor
İslami kredi kuruluşu Meezan Bank, Haydarabad’da ilk İslami mikrofinans şubesi olan ‘Yaqeen’i açmak üzere SAFCO Mikrofinans Şirketi ile ortaklık kurdu.

İşbirliği kapsamında Meezan Bank 100 milyon rupi finansman, teknik destek ve ürün geliştirme ve kapasite oluşturma eğitimi sağlayacak. (Urdu Noktası)

Umman

Maisarah Islamic Banking yenilikçi banka kartı promosyon kampanyasını tanıttı
BankDhofar’ın İslami bankacılık penceresi Maisarah Islamic Banking Services, müşterilerine aynı miktarda harcama karşılığında 100 Umman riyali kazanma fırsatı sunan bir banka kartı kampanyası başlattı.

Yıl sonuna kadar geçerli olacak girişim, Satış Noktası (POS) ve çevrimiçi işlemlerde banka kartı kullanımını artırmayı amaçlıyor. (Zawya)

Ticari Gelişmeler

Filipinler

BSP liderliğindeki kuruluş Filipinler’de İslami finansı daha da teşvik edecek
İslami Finans Koordinasyon Forumu (IFCF) Filipinler’de İslami bankacılık ve finansın geliştirilmesi yönündeki kararlılığını teyit etti.

Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), BSP Başkan Yardımcısı Arifa Ala liderliğindeki IFCF’nin, İslami bankacılık ve finansı hem yerel hem de uluslararası paydaşlara tanıtmak için piyasa çalışmaları ve roadshowlar yapmayı planladığını duyurdu. (Pakistan Observer)

Teknoloji

Endonezya

Sami Al-Suwailem, İslami finans için dijital dönüşüm beklentilerini vurguluyor
İslam Kalkınma Bankası Enstitüsü (IsDBI) Genel Müdür Vekili Dr. Sami Al-Suwailem, Cakarta’da düzenlenen 10. Endonezya Şeriat Ekonomi Festivali (ISEF) sırasında İslami finans kurumlarında dijitalleşmenin geliştirilmesi konulu bir seminerde açılış konuşması yaptı.

Bank Indonesia, IsDB ve İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, İslami finans sisteminde istikrar ve sürdürülebilirliğin sağlanmasında dijitalleşmenin oynadığı önemli role odaklandı. (Pakistan Observer)

ESG Gelişmeleri

BAE

ADIB 500 milyon dolarlık yeşil sukuk ihracını başarıyla gerçekleştirdi
Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) yeşil sukuk ihracı yoluyla 500 milyon dolar toplayarak bir finans kuruluşu tarafından ihraç edilen dünyanın ilk yeşil USD sukukunu oluşturdu.

Fitch tarafından yıllık yüzde 5.695 kâr oranıyla A+ olarak derecelendirilen beş yıllık kıdemli sukuk, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nın Uluslararası Menkul Kıymetler Piyasası ve Sürdürülebilir Tahvil Piyasası’nda işlem görecek. (Gulf Today)

BAE

Abu Dhabi Islamic Bank güçlü ESG stratejisini açıkladı
Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), sorumlu bankacılık uygulamalarına olan bağlılığını vurgulayarak sürdürülebilir finans hedeflerini yükseltme sözü verdi.

Banka, sürdürülebilirlik gündemini detaylandıran üç yıllık çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) stratejisini açıkladı.

ADIB, sürdürülebilir finansman konusunda giderek artan kurumsal vurguya uyum sağlayarak düşük karbon ekonomisine geçişe katkıda bulunmayı amaçlıyor. (Zawya)


Kaynak: Salaam Gateway


 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun