Anasayfa HaberGündem 2023 Yılının 3. Enflasyon Raporu Açıklandı!

2023 Yılının 3. Enflasyon Raporu Açıklandı!

by

2023 yılının 3. enflasyon raporunun açıklanması ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, raporun sunumunu gerçekleştirdi.

Merkez Bankası’nda temel amacın fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirten Erkan, enflasyonu düşürmek için parasal sıkılaştırma sürecine girdiklerini, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmayı gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendireceklerini ifade etti.

Erkan şunları da ekledi: “Öngördüğümüz dezenflasyon ve istikrar dönemleri öncesinde bir geçiş sürecindeyiz. Geçiş sürecinde, piyasalar kendi içsel dinamiklerinde dengelenmektedir. Döviz kurunda gözlenen düzeltme ve mali disipline yönelik tedbirlerin sonucunda enflasyon kısa vadede geçici bir yükseliş gösterecektir. Diğer taraftan, bu süreçte 2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini dikkatle oluşturuyoruz.”

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan 2025 yılı sonrasını ise istikrar döneminin başlangıcı olarak gördüklerini, bu dönemde enflasyondaki gerileme hızlanırken, öngörülebilirlik artacağını ifade etti.

Konuşmanın tamamı için tıklayınız

Raporu incelemek için tıklayınız

***

Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun