Anasayfa HaberGündem Vakıf Katılım ve İklimSA Güneş Enerjisine Yatırım İçin İş Birliği Yaptı!

Vakıf Katılım ve İklimSA Güneş Enerjisine Yatırım İçin İş Birliği Yaptı!

by

Vakıf Katılım ve İklimSA, çatı üstü GES projelerinin finansmanı için iş birliği anlaşması imzaladı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman ÇELİK “Bu iş birliği Vakıf Katılım’ın çevreye ve sürdürülebilir ekonomiye verdiği önemin göstergesi” dedi.

Katılım finans dünyasına yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, yenilenebilir enerji yatırımlarına desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Vakıf Katılım ve Teknosa’nın iklimlendirme sektöründeki öncü markası İklimSA, çatı üstü Güneş Enerji Santrali Projeleri finansmanları için iş birliği yaptı. Yapılan anlaşma ile İklimSA’nın kuracağı çatı üstü GES projelerine Vakıf Katılım finansman kullandırabilecek.

“Geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceği inşa ediyoruz”

İklimSA ile yapılan iş birliğinin çevreye verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik “Vakıf Katılım olarak bu iş birliği ile hem çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir geleceğe destek veriyoruz hem de yenilenebilir enerji yatırımları yapan firmalarla birlikte enerjide cari açığın azaltılmasına katkı sunuyoruz. Kamu ve özel sektördeki projelere ‘Yeşil Finansman’ desteği sunarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle hareket ediyoruz. Faaliyetlerimize Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği ‘Sürdürülebilir Kalkınma Planı’ kapsamında devam edecek; çevreye dost, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların finansmanlarında var olmayı sürdüreceğiz.

Ülkemizdeki enerji potansiyelini harekete geçirecek yatırımların desteklenmesi ile enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılmasına ve gerek hanelerimizde gerekse üretimde temiz enerjinin kullanılmasına katkı sunuyoruz. Bu motivasyondan hareketle KOBİ’lerimizin yeşil enerji alanında finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla, hemen her ürün kalemimizde güncelleme ve geliştirmeler yapıyor; yatırımcıların enerji projelerine yönelik uçtan uca danışmanlık sağlayarak KOBİ’lerimize finansal çözümler sunuyoruz. Vakıf Katılım verimlilik ve tasarruf odaklı ürünleriyle, yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemeye, Ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine uygun çözümler geliştirmeye devam edecek” dedi.

“Sürdürülebilir çözümlerle dünyaya değer katıyoruz”

İklimSA İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun da, çevreye dost ve tasarruf sağlayan sürdürülebilir çözümlerle geleceğe değer katmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Küresel ısınma, gezegenimizin ve insanlığın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri. Tüm dünya bu konuda harekete geçerken, Paris İklim Anlaşması ile pek çok ülke küresel ısınma ve karbon emisyonuna karşı tedbir alacağını beyan etti. 2021 yılında Türkiye dahil 191 ülkede anlaşma yürürlüğe konuldu. Biz de Türkiye’nin en köklü iklimlendirme şirketlerinden biri olarak, dünyaya değer katacak çözümlerimizi yaygınlaştırıyoruz. 67 ilimizdeki 500’ü aşkın yetkili bayi ve servis ağımızla birlikte güneş enerji sistemlerinde kurumsal ve bireysel çözümlerle, tarım sektöründen konut projelerine çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Organizasyon yapımız, müşterilerimize uçtan uca sunduğumuz hizmet ve ihtiyaca uygun proje üretme becerimiz ile GES sektöründe en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Bu vizyonla ülkemizin değerli şirketlerinden Vakıf Katılım ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğinin yenilenebilir enerji sistemlerindeki önemli projelerin ivmelenmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Kaynak: Vakıf Katılım

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun