Anasayfa Haber Fed, Saniyede 1.7 Milyon İşlem Yapabilen Dijital Para Birimi Üzerinde Çalışıyor

Fed, Saniyede 1.7 Milyon İşlem Yapabilen Dijital Para Birimi Üzerinde Çalışıyor

by

Dijital teknolojiler günümüzdeki çoğu yenilik gibi geleceği de dijitalleştirmeye devam ediyor

Forbes‘a göre, ABD merkez bankası Çin’in dijital yuanı ile rekabet etmek için, dijital para birimi (CBDC) olarak bilinen dijital dolar projesi üzerinde çalışıyor.

Boston Fed ve MIT tarafından isimlendirilen Hamilton Projesi şu ana kadar umut verici sonuçlar sunuyor. Perşembe tarihli bir rapor, varsayımsal CBDC için bir çekirdek işleme motorunun, bugüne kadarki iki testten birinde saniyede 1,7 milyon işlemi gerçekleştirebildiğini ve iki saniyeden daha kısa bir sürede karşılıklı mutabakata ulaştığını gösteriyor.

OpenCBDC yazılımının yanı sıra araştırmada kullanılacak diğer yazılımların da MIT açık kaynak lisansı altında herkese açık olarak piyasaya sürülmesi beklentiler arasında.

Protocol‘a göre, grubun bu çabaya zaman ve çaba harcanmasına rağmen, bunun ABD’nin dijital bir doları yapması gerektiği veya kesinlikle uygulayacağı anlamına gelmediğini vurguladığını bildiriyor.

Gizlilik ve her doları takip etme potansiyeli, bu yeni para biriminin yanı sıra kara para aklama gibi sorunlarla ilgili bir endişe kaynağı olsa da, bunun için farklı çözüm yolları arayışı sürüyor. Ancak Hamilton Projesi, OpenCBDC’nin “üçüncü taraflara gereksiz bilgi sızdırmayan, gizliliği koruyan sıkı bir araç olarak tasarlandığını” belirterek bu endişeleri bir nebzede olsa hafifletmeyi hedefliyor.

Şimdiye kadar, araştırma İlk Faz seviyesinde ve İkinci Faz aşamasında, Boston Fed, iki işbirlikçinin tasarımda daha fazla esnekliğe izin vermek için OpenCBDC’nin ilk modeli üzerine inşa edecekleri öğrenildi.

Kaynak: Brand Planet

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun