Anasayfa Haber Faizsiz Konut ve Taşıt Edindirmeyle İlgili Kanun Teklifi

Faizsiz Konut ve Taşıt Edindirmeyle İlgili Kanun Teklifi

by

Faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Muş, “Tasarruf finansman şirketlerinin sayısı çok fazla ve her geçen gün artıyor. Belli limitler, kıstaslar getirmemiz gerekiyor. Sermaye yapılarının güçlü olmasını arzu ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Tasarrufa dayalı finans kurumları günümüzde faizli krediye alternatif olarak sosyal dayanışmaya dayanmakta ve organizasyon ücreti karşılığında faizsiz konut ve taşıt finansmanı imkânı sunmaktadırlar. Faizsiz finansmana ilginin giderek arttığı günümüzde tasarrufa dayalı finansman imkânı sunan kurumlara da buna bağlı olarak ciddi bir rağbet söz konusudur. Literatürde tasarrufa dayalı finansman modeli olarak adlandırılan ancak kadim kültürümüzdeki imece müessesesi özelliklerini taşıyan grup içi finansman yoluyla mal edinimine olanak sağlayan bu sistem bir sektör hâline gelmiştir. Türkiye’de bu çerçevede faaliyet gösteren 30’un üzerinde firma bulunmakta olup sektöre ilişkin talep her geçen gün daha da artmaktadır.

Tasarruf Finansmanı konusuna daha öncesinde yaptığı faaliyetler ile dikkat çeken İKAM Tasaarrufa Dayalı Finans Çalıştayı düzenlemiş ve çalıştay sonucunda bir değerledirme notu paylaşılmıştı. Kamu kurumları nezdinde hâlihazırda devam eden yasal çalışmalar için de destekleyici olması amacıyla notlar hazırlanmış ve İKAM’ın sektöre dair önerileri sunulmuştur.

Politika Notu’nu okumak için tıklayınız. 

 

 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun