Anasayfa Haber İslami Fintech Çalıştayı

İslami Fintech Çalıştayı

by
Gelişmekte olan teknolojiler hayatın tüm alanını etkilerken finans sektörü de kendine düşen payı almaktadır. Günlük hayatın hızlılığı finans yönetimini de etkilemektedir. Finansal verilerin akışı, güvenliği ve izlenmesi için teknoloji bu bağlamda önemli bir rol oynamaktadır. Son 50 yıldır gelişmekte olan çağdaş İslami finans sistemi teknolojinin gelişimiyle eş zamanlı olarak ilerlemiştir. Finansal teknolojiler ise hiç olmadığı kadar geleneksel kurumları ve işleyişleri değiştirmekte, insanlığın yararına işlev görmeye başlamıştır. Bu durum geleneksel finans sistemine karşı İslami finansa teknolojik anlamda rekabet avantajına dönüştürme imkanını vermektedir.  Bu teknolojik ilerlemelerin İslami finans alanına etkisi İslami fintechler suretinde yeni bir ufuk açmaktadır.
İslami fintechlere olan ilginin ve uygulamaların arttığı bugünlerde, bu konuyu çeşitli boyutlarıyla ele almayı gerekli gören İKAM, düzenlediği çalıştayların dokuzuncusunu gerçekleştirmektedir.
Bu minvalde Zeyneb Hafsa Orhan, “İslami Finans ve Fintech’ler: Genel Bakış” başlığıyla, Melih Turan ise “Fintechlerin İslami Finansa Etkisi: Türkiye İçin Öneriler” adında bir tebliğ sunacaktır.
Başvuru formu: cutt.ly/XgQqYlP
Çalıştay Zoom Programı üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Başvuru yapan kişilere çalıştay öncesi Zoom kullanıcı adı ve şifresi mail üzerinden gönderilecektir.
Çalıştay 11 Kasım 2020 tarihinde 10:00 – 15.00 saatleri arasında Zoom programı üzerinden gerçekleşecektir.
Kaynak: İKAM 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun