Anasayfa Haber İTO Başkanı Avdagiç: Üreterek Hayatı Yeniden Açacağız

İTO Başkanı Avdagiç: Üreterek Hayatı Yeniden Açacağız

by

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Rakamların bize söylediği koronavirüsün esiri olmadan hayata dönmemiz gerektiğidir. Üreterek hayatı yeniden açacağız. Ürettikçe güçleneceğiz, güçlendikçe önümüze çıkan fırsatları değerlendirebileceğiz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO’nun ilk kez online ortamda gerçekleştirdiği aylık olağan meclis toplantısında konuştu.

Avdagiç, ekonomi zincirinin hassas halkalarının kopmaması için üretime devam edilmesi gerektiğini belirterek, “Salgınla mücadeleyi her şeyi öteleyerek sürdürebilmemiz mümkün değil. Üretmeye devam etmek zorundayız. Rakamların bize söylediği Kovid-19’un esiri olmadan hayata dönmemiz gerektiğidir. Üreterek hayatı yeniden açacağız. Ürettikçe güçleneceğiz, güçlendikçe önümüze çıkan fırsatları değerlendirebileceğiz.” şeklinde konuştu.

Şirketlerin küresel değer zincirlerinin değiştiğini aktaran Avdagiç, “Artık en geçerli sözcük, ‘verimlilik ve karı maksimize etmek’ olmayacaktır. Artık en geçerli sözcük, ‘dayanıklılık’ olacaktır. Dayanıklılık yarışında önde olanlar da ipi göğüsleyecektir.” dedi.

Türk iş dünyasının medikal ekipman üretim performansı ile Kovid-19’a karşı koymada çok başarılı bir sınav verdiğine işaret eden Avdagiç, şöyle konuştu:

“Farklı sektörlerden Türk şirketleri, tıbbi malzeme ve cihazda dünyadaki lider konumunu ve kritik üretim kapasitesini gösterdi. Bu süreçte Türk iş dünyası, devletimizin kurumlarıyla el ele verip sadece cerrahi maske üretmedi, onu imal eden makineyi de, yazılımı da üretme kabiliyetini gösterdi.”

Kaynak: Dünya

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun