Anasayfa Haber “Dakikalar İçinde Bankacılık” ile Daha Hızlı Bankacılık

“Dakikalar İçinde Bankacılık” ile Daha Hızlı Bankacılık

by

Dubai Islamic Bank’ın dijital yaklaşımı, müşteri yolculuğunun her adımını bölümlere ayırmayı, müşterilerin zorluk yaşadığı noktaları ortadan kaldırmayı ve daha önce günler süren işlemleri artık dakikalar içerisinde yürütmeyi hedefliyor

Dubai Islamic Bank (DIB), BAE vatandaşlarının ve ülke sakinlerinin bir şubeyi ziyaret etmeden veya özenli evrak işleri yapmadan DIB Mobile App aracılığıyla banka hesapları açmasına izin veren ‘Dakikalar İçinde Bankacılık’ hizmetini başlattı. ‘Dakikalar İçinde Bankacılık’ platformu sayesinde aynı zamanda ön ödemeli kredi kartı müşterilerinin, DIB Mobile App üzerinden kredi kartı başvurusu yaparak kredi kartı sahibi olmalarını ve fiziksel kartlarının teslim edilmesini beklemeden kartı anında Apple Pay ile kullanmaya başlamalarını sağlayacaktır.

DIB Grup İcra Kurulu Başkanı Dr. Adnan Chilwan, “Bankacılığı basitleştirmek istiyoruz – mevcut müşterilerimiz zaten DIB’in dijital tekliflerinin faydalarına tanıklık etmeye başladılar – ancak şimdi, sunduğumuz akıllı bankacılık hizmetini deneyimlemeleri için henüz bankamız portföyünde yer almayan müşterileri de hizmet kitlemize dahil etmek istiyoruz.” dedi.

Bankanın dijital olarak akıllı satış destekli modeli, elektronik ortamda da imzalanan tüm sözleşmelerle elektronik platform üzerinden ön onay ve dokümantasyon sunulmasını kolaylaştırıyor. Platform, bankanın son birkaç ay içerisinde uyguladıkları başvurularla 5000’in üzerinde kişisel finans başvurusu ve kredi kartı işlemesine olanak sağlamıştır. DIB, 2014 yılında kağıtsız şubelerin kurulmasından 2015 yılında son teknoloji ürünü Mobile App’a kadar bankanın, bugünün müşterilerinin aradığı dijital olarak etkinleştirilmiş çözümleri sağlama vizyonuna bağlı kaldığını belirtti.

DIB, düzenleyici ve hissedarların onayına tabi olarak Noor Bank’ı satın almak istiyor ve süreç tamamlandığında, banka işletme kuruluşu olarak kalacak ve Noor Bank’ın yükümlülüklerinin yanı sıra tüm varlıkları devredilecek. Noor Bank’ın devralınmasının, DIB’nin, BAE bankacılık sistemindeki dördüncü en büyük banka olma konumunu genişletmesi bekleniyor. Birleşmenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi sonucu, orta vadede, gelir ekonomileri ve çapraz satış fırsatlarının yanı sıra ölçek ekonomisi ve gider konsolidasyonunun maliyet sinerjisine yol açması hedefleniyor.

Kaynak: Islamic Business and Finance

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun