Anasayfa Haber Katılım Sigortacılığı Yüzde 71,5 Büyüdü

Katılım Sigortacılığı Yüzde 71,5 Büyüdü

by

Faizsiz BES’in de büyümesine hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Sincek, “Katılım Emeklilik olarak BES tarafında 2 milyar TL fon büyüklüğünü geçtik ve 617 bin sözleşme sayısına ulaştık” ifadelerini kullandı

Vatandaşlar katılım sigortacılığı alanındaki ilgisini her geçen gün arttırıyor. Katılım sigortacılığı, 2 milyar 262 milyon TL prim üretimi gerçekleştirerek yılbaşından itibaren yüzde 71,5 oranında büyüme sağladı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Katılım Emeklilik olarak 2019’da da yükselişimizi sürdürüyoruz. Sektörün derinleşmesine ve gelişimine önemli katkılar sunmaya devam ediyoruz. Katılım sigortacılığında hayat branşında yüzde 32 pazar payına ulaştık” dedi. Sincek, “Katılım sigortacılığı, geniş kitlelerin teveccühü ile yükselişini sürdürüyor. Katılım Sigortacılığının 2019’un ilk 8 ayının verilerine göre yılbaşından bu yana yüzde 71,5 oranında büyüme kaydetmesi bu ilgiyi somutlaştırıyor” şeklinde konuştu.

-KATILIM SİGORTACILIĞINDA 162 BİN SÖZLEŞME

Katılım Emeklilik olarak faiz hassasiyeti olan insanların başta Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) olmak üzere, sigorta ürünlerinden de daha fazla yararlanmasında önemli katkı verdikleri fikrine sahip olduklarını aktaran Sincek, 2017 yılından itibaren sigorta sektöründe faizsiz esaslara dayalı kategorinin tanımlanması ile Türkiye’deki büyük potansiyelin gözler önüne serildiğini vurguladı. Bu düzenlemeye en hazır kurum olduklarını dile getiren Sincek, “Katılım sigortacılığı kapsamında 162 bin sigorta sözleşmemiz var” dedi. Ayhan Sincek sözlerine şöyle devam etti, “Katılım Emeklilik olarak geliştirdiğimiz inovatif ürünlerle bunda önemli katkımız ve öncülüğümüz oluyor. Özellikle eğitim ve sağlık alanındaki ürünlerimizle ilgili oldukça iyi geri dönüşler alıyoruz. Eğitim sigortamız sadece vefat değil kaza sonucu daimi maluliyet durumlarını da kapsıyor. Çocukların eğitim standartlarını eğitim hayatı boyunca koruyabilecek teminatı sunuyoruz.

Kaynak: Katılım Finans

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun