Anasayfa Haber İslam İktisadı Bibliyografyası Yeni Eserlerle Zenginleşti

İslam İktisadı Bibliyografyası Yeni Eserlerle Zenginleşti

by

İslam iktisadı Bibliyografyası, İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) himayesinde, alandaki araştırmacıların kaynaklara erişimini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş bir projedir.  Bu amaç doğrultusunda başlangıçta 8000’e yakın eser araştırmacılarla paylaşılarak, dünyanın en geniş İslam iktisadı ve finansı bibliyografyası ilgilileriyle paylaşılmıştır.

Bu özgün projeye son süreçte ilave olarak eklenen eserlerle birlikte güncel eser sayısı 10.000’in üzerine çıkmıştır. Bu minvalde İslam İktisadı Bibliyografyası, proje olmaktan çıkıp alanda büyük bir eksikliği dolduran bir marka haline gelme yolunda ilerlemektedir.

İslam İktisadı Bibliyografyası, özellikle son 40 yıl boyunca yayınlanmış olan İslam İktisadı ve Finansı alanındaki tüm literatürü içeren bir veri tabandır. Bibliyografyada ulaşılabilecek kaynaklar arasında kitaplar, kitap bölümleri, dergi makaleleri, raporlar, konferans bildirileri ve tezler bulunmaktadır.

Bibliyografya web sitesi Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde kullanılabilir. Kullanıcılar anahtar kelime, başlık, alan, konu ve tarihe göre aramalar yapabilir ve farklı filtreler kullanarak aramalarını özelleştirebilirler.

Kaynak: http://biblio.ikam.org.tr/

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun