Anasayfa Haber İKAM Kitap Konuşmaları

İKAM Kitap Konuşmaları

by

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM), 10 Aralık 2018 Pazartesi günü Zafar Iqbal ve Abdul Azim Islahi’yi ağırlıyor.
Şu ana kadar Abdul Azim Islahi’nin üç Zafar Iqbal’in ise bir kitabı İktisat Yayınları tarafından yayımlandı.
Zafar Iqbal ile “What Kind of Justice We Need in the World?” Abdul Azim Islahi ile “Studying the History of Islamic Economics: Main Issues and Problems” konuları ve kitapları hakkında müzakereler yapılacaktır.
Programın dili ingilizce olacaktır.
Tüm ilgilileri bekleriz.

Zafar Iqbal, 
Zafar Iqbal, National University of Computer and Emerging Sciences (Pakistan Ulusal Bilgisayar ve Gelecek Bilimleri Üniversitesi)’da finans profesörüdür. Lahor kampüsündeki Yönetim Bilimleri Bölümü bölümü- nün kurucu başkanı ve üniversitenin Faysalabad, İslamabad, Karaçi ve Lahor kampüslerinde FAST İşletme Fakültesi’nde dekan yardımcısıdır. Doktora tezi, “İslami Perspektifinden Kamu Maliyesi” konusu üzerine olan Iqbal’in araştırma alanları; İslam ülkelerinde İslamî finans, kaynak dağılımında adalet, kamu maliyesi, yolsuzluk ve yönetişimdir. Yayınları American Journal of Islamic Social Sciences, Review of Islamic Economics ve International Journal of Islamic Financial Services dergilerinde yayımlandı.

İktisat Yayınları’ndan yayımlanan kitapları:

Adalet: İslami ve Batılı Persfektifler

Abdul Azim Islahi,
Abdul Azim Islahi, Cidde Kral Abdulazîz Üniversitesi İslam Ekonomisi Enstitüsü’nde profesördür. Doktorasını Aligarh İslam Üniversitesi’nde “İbn Teymiye’nin Ekonomik Kavramları” üzerine yaptı (Leicester, İn- giltere, 1988). İslam iktisadı alanının sınırlarını araştırmak, öğretmek ve genişletmek için çalışmaları bulunan Islahi, İslam iktisat düşüncesi ve kurumları üzerine kitapları bulunuyor. Araştırma makaleleri ise History of Political Economy, History of Economic Ideas, Journal of Research in Islamic Economics, Journal of Islamic Economics gibi profesyonel ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlandı.

İktisat Yayınları’ndan yayımlanan kitapları:

İslam İktisat Düşüncesi ve Kurumları (16. Yüzyıl)
İslam İktisat Düşüncesinin Değişimi (18. Yüzyıl)
Müslümanların İktisadi Düşünce ve Analize Katkıları

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun