Anasayfa Haber 5. İslam İktisadı Atölyesi Başvuruları Başladı

5. İslam İktisadı Atölyesi Başvuruları Başladı

by

İLKE İslam İktisadı Araştırma Merkezi’nin (İKAME) düzenlediği 5. İslam İktisadı Atölyesi, 1-2 Nisan 2017 tarihlerinde “İslam İktisadı Perspektifinden Faiz başlığı ile Sakarya’da gerçekleştirilecektir. İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği, İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından desteklenen ve Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek atölyede bu sene başvurularda faiz ile ilgili konuları İslam İktisadı perspektifinden ele alan tebliğlere yer verilecektir.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan İslam İktisadı Atölyesi’nde faiz konusunun İslam İktisadı perspektifinden ele alınması hedeflenmektedir. Bu vesile ile yurtiçi ve yurtdışından, bu alanda çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getirerek, mevcut faizli sistemin iktisadi, siyasi ve sosyal alanlarda ne tür sorunlara yol açtığı üzerinde durulacak ve buna yönelik çözüm önerileri üzerinde durulacaktır.

İslam İktisadı Atölyesi, yeni perspektifleri teşvik eden, hem teoriye hem de saha çalışmalarına önem veren, metodolojik meseleleri önemseyen ve disiplinler arası bir vizyon benimseyen yaklaşımı ile alanında uzman ilim adamlarına beraber çalışma çağrısında bulunuyor.

Başvuru için tıklayın

 

iew_v_afis_tr

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun