Anasayfa Haber İslami Fintech Ekosistemi: Noktaları Birleştirmek

İslami Fintech Ekosistemi: Noktaları Birleştirmek

by

İslami Fintech Diyaloğu (IFD), hızla büyüyen İslami finans endüstrisinin finansal teknoloji (fintech) endüstrisi ile bir noktada birleşmesine odaklanan bir etkinliktir. 2017 yılında kurulan IFD, endüstri uzmanları arasında diyalog ve etkileşim için öncü bir platform haline geldi. Bu yılki etkinlik, uzmanları ve akademisyenleri etkileyerek daha aydınlatıcı oturumlar sunmaya devam ediyor.

3. İslami Fintech Diyaloğu (IFD2020)  
Tema: İslami Fintech Ekosistemi: Noktaları Birleştirmek

3. IFD (IFD2020), diyaloğu daha da ileriye taşıyacaktır. Küresel COVID-19 salgını, finansal hizmetlerin dijitalleşmesini dünya çapında bir hayatta kalma stratejisi olarak uyarlama ve hızlandırma ihtiyacını yoğunlaştırdı.  İslami finansal hizmetler sektörünün düzenleyicileri ve piyasa oyuncuları bunu bir öncelik haline getirmelidir. Fintech için herhangi bir planlama için adım atmayan kurumlar,  meselenin dışına atılma veya daha büyük olasılıkla yok olma durumu karşı karşıya kalacaktır.

İslami fintech endüstrisi bu yıkımı yeni çözümlere ve fırsatlara dönüştürebilir mi? Özellikle İslami fintech endüstrisinde dikkate değer bir gerçek, endüstrinin genişliyor gibi görünmesine rağmen bağlantılı olmamasıdır. Hala eksik olan endüstrinin kilit bileşenleri var gibi görünmektedir. İslami bir fintech ekosistemi yaratmak için, ister bölgesel ister küresel olsun, bu bileşenler belirlenmelidir. Bu yılki etkinlik, mevcut ‘noktaları’ ve bunların nasıl daha iyi bağlanabileceğini anlamak için bu alanları tartışacak. Ayrıca, İslami bir fintech ekosistemi oluşturmak için hala eksik olan temel blokları da keşfedecek.

Dijitalleşme dalgasında 3. IFD geride kalmadı. Diyaloğu sanal dünyaya geçirirken, 3. IFD, sektörde bilgilendirici ve unutulmaz bir kilometre taşı oluşturmayı planlıyor. Bu yıl, önceki yıllarda olduğu gibi, bu konuları tartışmak için etkileyici uzmanları ve akademisyenleri bir araya getirecek. Etkinlik, İslami fintech endüstrisi hakkında daha geniş bilgi sağlayacak bir İslami Fintech Raporunun lansmanını içermektedir. 

Program Akışı

1 Aralık

13:40 – 13:55 Kayıt 

13:55 – 14:00 Kuran Tilaveti 

14:00 – 14:30 Açılış Töreni 

14:30 – 15:30 ISRA Lansmanı ve Sunumu- INCIEF Fintech Raporu

15:30 – 16:30 1. Dialog Oturumu – KüreseL İslami Fintech Ekosistemi: Entegrasyon veya Ademi Merkeziyetçilik 

16:30 – 17:30 2. Diyalog Oturumu – 1 Milyon Dolarlık Fonunuzu Nasıl Güvence Altına Alırsınız ?

 

2 Aralık

14:00 – 15:00 3. Diyalog Oturumu – İslami Bankalar Nasıl Ortaya Çıkıyor?

15:00 – 16:00 4. Dialog Oturumu –  Yapay Zeka Robo-Danışmanlık: Şeriat Güvencesi ve İslami Zenginlik Yönetimindeki Uygulamalar Ne Kadar Gerçekçi?

16:00 – 17:00 5. Dialog Oturumu: Helal Ekonomiyi Güçlendirecek İslami Sosyal Fintech ve Ödeme Yönetemlerinin Salgın Sonrası Dünyası – Ne Gelecek ?

17:00 – 18:00 Kapanış Oturumu – İslami Fintech Görünümü: Hangi Dünyayı Öngörüyoruz ?

Kaynak: ISRA

Bilet satın almak için tıklayınız.

 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun