Anasayfa Haber İslam İktisadı Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

İslam İktisadı Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

by

İKAM tarafından 2018 yılında verilmeye başlanan İslam İktisadı Ödülleri, bu alanda yapılan çalışmaları teşvik ve taltif etmek amacıyla verilmektedir. 2018 ve 2019 senelerinde İslam İktisadı Araştırma Ödülü, İslam İktisadına Katkı Ödülü ve İslam İktisadı Uygulama Ödülü olmak üzere 3 dalda verilen ödüllere 2020 senesinde İslam İktisadı Tez Ödülü de eklenmiştir. Ayrıca 2020 yılına özel olmak kaydıyla İslam İktisadı Özel Ödülü de verilecektir.

İslam İktisadı Araştırma Ödülü İslam iktisadı ve finansı alanının inşası sürecinde akademik anlamda bu alanı besleyen, bu alanda genç araştırmacıları yetiştiren ve onlara örnek ve öncü olan İslam iktisadı alanının duayen isimlerine bir teşekkür mahiyetinde verilmektedir. Ödül, 2018 yılında Cengiz Kallek’e, 2019’da yılında, yakın zamanda kaybettiğimiz Sabri Orman’a verilmişti.

İslam İktisadına Katkı Ödülü, bu alanın bir disiplin olarak inşa edilme sürecinde, İslam iktisadı literatürüne dair yazdıklarıyla toplumsal bilincin oluşmasında, bu alanda sektörün de gelişmesine verdikleri katkılardan ötürü 2018 yılında Hayrettin Karaman’a verilirken, 2019 yılında ödülün sahibi Ahmet Tabakoğlu olmuştur.

İslam İktisadı Uygulama Ödülü özellikle İslami finans alanında sektöre yönelik katkılarıyla İslam iktisadının ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunan, kurmuş oldukları iş veya ortaklık modelleriyle piyasada yardımlaşma ve faizsiz işlem yapmanın öncüleri olan kurumlara verilmektedir. Bu ödül 2018 yılında Pakistan’da İslami esaslara göre mikro kredi veren Akhuwat Islamic Microfinance isimli kuruluşa verilirken, 2019’da ise ödülün sahibi Karz-ı Hasen Sandığı uygulaması ile MÜSİAD’a olmuştur.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun