Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

BAE 2024 yılının ilk çeyreğinde 1,36 milyar dolar değerinde tahvil ve sukuk ihraç etmeyi planlıyor

BAE Maliye Bakanlığı Müsteşarı Younis Haji Al Khoori, bakanlığın 2023 yılında gerçekleştirdiği tahvil ve Sukuk ihracının yaklaşık 2 milyar dolar (7,7 milyar AED) olduğunu açıkladı. BAE Maliye Bakanlığı Müsteşarı, 2023 yılında İslami Hazine Sukuku lansmanının başarısını vurgulayarak bakanlığın 2024 yılının ilk çeyreğinde 5 milyar AED değerinde tahvil ve Sukuk ihraç etmeyi planladığını belirtti. Hong Kong’da devam etmekte olan Asya Finans Forumu’nda Emirates Haber Ajansı’na (WAM) konuşan Al Khoori, 2023 yılında İslami Hazine Sukuku lansmanının başarısını vurguladı. Değeri 1,1 milyar AED olan Sukuk, 8,3 milyar AED değerinde teklif alınması ve 7,6 kat fazla talep görmesiyle güçlü bir taleple karşılaştı.

Kaynak: Katılım Finans

Sharjah Islamic Bank Noqodi dijital ödeme hizmetlerini geliştirecek

Sharjah Islamic Bank (SIB), dijital ödeme hizmetlerini geliştirmek amacıyla Emaratech Group’a ait ödeme geçidi ve üst düzey bir finansal teknoloji firması olan Noqodi ile stratejik bir ittifak kurdu. SIB’nin kurumsal ve bireysel ticari müşterilerine sunduğu dijital ve elektronik ödeme tekliflerini önemli ölçüde geliştirmeyi amaçlayan anlaşma, SIB Operasyon Direktörü Hakam Abu Zarour ve Noqodi Genel Müdürü Zahi Kallab tarafından, her iki kuruluştan üst düzey temsilcilerin huzurunda SIB merkezinde imzalandı. Bu ortaklık sayesinde SIB’nin ticari müşterileri, çeşitli hizmet ve ürünlerde sorunsuz ücret ödemeleri için daha geniş bir dijital ödeme çözümleri yelpazesine erişebilecek.

Kaynak: Katılım Finans

Azerbaycan Bank Tedris Merkezi ve üye bankaların temsilcilerine ”Temel Düzey Katılım Finans Eğitimi ve Saha Ziyareti’’ sertifikasyon eğitim programı!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından kardeş ülke Azerbaycan’da katılım finans sektörünün gelişimini desteklemek için Azerbaycan Bankalar Birliği (ABA) ile imzalanan MoU kapsamında Azerbaycan Bank Tedris Merkezi ve üye bankaların temsilcilerine 24-26 Ocak 2024 tarihlerinde ‘’Temel Düzey Katılım Finans Eğitimi ve Saha Ziyareti’’ sertifikasyon eğitim programı düzenlendi.

Kaynak: Katılım Finans

Dentons, Al Rajhi’ye 506 milyon dolarlık Jabal Omar projesi anlaşması için danışmanlık hizmeti veriyor

Suudi Arabistan’ın önde gelen küresel hukuk firması Dentons, Suudi bankası Al Rajhi için Jabal Omar Development Company ile krallıktaki amiral gemisi çok kullanımlı gayrimenkul mega geliştirme projesi için 1,9 milyar SAR (506 milyon $) murabaha tesisi anlaşmasında danışmanlık rolü oynadığını açıkladı.

Kaynak: Katılım Finans 

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun