Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Dubai İslam Bankası Nasdaq Dubai’de Sürdürülebilir Sukukları Listeliyor

Bu Sukuk, bir BAE kuruluşundaki ilk sürdürülebilir sukuk’tur.

Dubai – Dubai İslam Bankası (DIB), Nasdaq Dubai’de listelenen 750 milyon dolar değerinde sürdürülebilir sukukun listelenmesini kutlarcasına piyasa açılış zilini çaldı.

Bu sukuk, bir BAE kuruluşundaki ilk sürdürülebilir sukuktur ve DIB’in yeşil ve sosyal girişimler ve projeleri kolaylaştırmak için kurduğu Sürdürülebilir Finansal Çerçevesine de uygun olarak çıkarılmıştır. DIB, 5 yıllık üst üste ihracı, 5 Yıllık ABD Hazinelerine göre 155 bps’lik genişleme oranıyla yıllık 5.493 kâr oranıyla başarılı bir şekilde fiyatlandırdı.

Moody’s ve A by Fitch’in A3 puanlı bankası, 7,5 milyar dolar tutarındaki sukuku Sukuk Programı kapsamında yayınladı. Bu program dahilinde DIB’in Nasdaq Dubai’de yayınlanan toplam sukuk değerini 5,5 milyar dolar ve bölgesel uluslararası finansal borsasında listelenen sukukun toplam değerini de 7,8 milyar dolar değerine yükseltti. Yeni sıralamada Nasdaq Dubai’de listelenen ESG’ye bağlı tahvillerin ve sukukun toplam değerini 16.825 milyar dolara çıkardı.

DIB grubu yöneticisi Dr. Adnan Chilwan, “Şubat 2022’den bu yana bir BAE kuruluşundaki ilk sürdürülebilir sukuk ve bir KİK (Körfez Ülkeleri İş Birliği Konseyi) bankasında uluslararası sermaye piyasalarındaki en büyük ihraç büyüklüğü olması önemi hasebiyle dönüm noktası olan bu anlaşmayı gerçekleştirmekten kıvanç duyuyoruz. Yatırımcıların güçlü talebi, markete olan güveni ve DIB’in büyüme stratejisini ve bizim ekonomik büyümeyi güçlendirmekteki aktif liderlik rolümüzü bir kez daha tasdikler niteliktedir.” dedi.

Nasdaq Dubai ve Dubai Finansal Market’in CEO’su Hamed Ali, “DIB’in yeni Sukuk’unun piyasaya sunulmasını ve listelenmesini, Nasdaq Dubai’nin piyasa katılımcılarına Dubai’de ve ötesinde sürdürülebilir finansal büyümeye yardımcı olan birinci sınıf bir ekosistem sağlama çabasında önemli bir adım olarak görüyoruz. Hizmetlerimizi ihraççıların ve yatırımcıların isteği ve talebi doğrultusunda daha da genişletmeyi ve özellikle Dubai ve BAE’nin sürdürülebilir finans ve ESG’ye bağlı piyasayla ilgili stratejilerini destekleyeceğimizi taahhüt ediyoruz.” dedi.

Yeni listeleme, toplam değeri 80.287 milyar dolar olan Dubai Sermaye Piyasalarını dünyanın önde gelen sukuk listeleri arasındaki statüsünü güçlendiriyor.

Kaynak: Zawya

islamiktisadı.net için çeviren: Ahmet Hamza Yıldırım

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun