Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Al Rajhi Bankası, Suudi Riyali Cinsinden Halka 1. Kademe Sukuk Aboneliği Sunuyor

Sukuk katılımları ve teklifler 30 Kasım 2022 Pazar günü başlayacak olup, 10 Aralık 2022 Çarşamba günü sona erecek.

Suudi Arabistan – Al Rajhi Bankası 30 Kasım 2022 Pazar günü Suudi Riyali cinsinden 1. Kademe Sukuk piyasaya sürüleceklerinin duyurusunu yaptı. Al Rajhi Capital, 20 Ekim 2022’de halka arz etmek için Sermaye Piyasası Kurumundan onay aldıktan sonra teklifle bağlantılı olarak mali müşavir ve baş yönetici olarak atandı.

Bankanın Ocak 2022’deki önceki başarılı özel ihracı ve o dönemdeki yatırımcıların önemli katılımlarının ardından, Al Rajhi Bankası bunu halka açık genel bir abonelik hâline getirmeye karar verdi. Bundan ötürü abonelik Suudi Menkul Kıymetler Borsasında listelenecek ve dolayısıyla yatırımcılar aktif bir şekilde sukuk ticareti ve yatırımı yapabilecekler. Bu, sukuk için likidite yaratacak ve genel olarak yatırımcılar ve özellikle perakende yatırımcılar için daha büyük bir fırsat sağlayacaktır.

Banka azami yatırım miktarını her birimin nominal değeri 1000 Suudi Riyali olan beş sukuk değerini temsilen 5000 Suudi Riyali olarak belirledi ve sukuk’un yıllık getirisini de %5,5 olarak duyurdu. Bankaya göre sukuk karları yılın dört çeyreğinde (üç ayda bir) olacak şekilde paylaştırılacak. 1. Kademe Sukuk, Zekat muamelesi de dahil olmak üzere şirketlerdeki adi hisse senetleri gibi öz sermaye araçlarıyla birçok özelliği paylaşır.

Sukuk katılımları ve teklifler 30 Kasım 2022 Pazar günü başlayacak olup, 10 Aralık 2022 Çarşamba günü sona erecek. Yatırımcılar bu tarihler arasında alıcı banka tarafından sunulan vasıtalarla, dijital kanallar da dahil olmak üzere, sukuk’a abone olabilecekler.

Alıcılar arasında Al Rajhi Bankası, Suudi Merkez Bankası, Riyad Bankası, Alinma Bankası, Suudi Banque Bankası, Aljazira Kapital Şirketi, Arap Ulusal Bankası ve Albilad Bankası yer almaktadır. Bankanın sukuk ihraç etmesindeki amacı ise bankanın işlerini büyütebilme yetisini arttırmaktır. Ayrıca sukuk, yatırımcılar için düzenli olarak tutarlı gelir elde etmenin ana yatırım araçlarından biridir.

Kaynak: Zawya

 

Suudi Kayan Murabaha İle 800 Milyon Dolarlık Tesis Anlaşmasını İmzaladı

Tesis çalışan sermaye gereksinimi desteklemek için kullanılacak.

Suudi Kayan Petrokimya Şirketi, Suudi Merkez Bankası ile 4 milyar riyal değerinde (800 milyon dolar) murabaha temelli döner kredili tesis anlaşması imzaladı.

Özel kimyasallar ve polimerle üreticisi salı günü yaptığı açıklamada, hisselerinin ticaret yaptığı Tadawul ile ilgili düzenleyici bir dosyalamada, beş yıllık tesisin işletme sermayesi gereksinimlerini karşılamak için kullanılacağını söyledi.

Kaynak: Zawya

islamiktisadı.net için çeviren: Ahmet Hamza Yıldırım

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun