Anasayfa Haber Dünya’nın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünya’nın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için  dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Fintech Gelişmeleri Zekatı Destekleyebilir!

Dijitalleşme ve finansal teknolojilerin yükselişi, İslami finansın gelişmesinde baş rol oynuyor.

IsalmicMarket.com da yayınlanan bir araştırmaya göre, sadaka ve vakfetme gibi gönüllü bağışlamalara ek olarak fintechlerdeki gelişmeler zekatın yıllık finansal değerinin büyümesine önemli katkılarda bulunabilir.

İslami fintech profesyonelleri arasında yapılan araştırmaya göre katılımcıların %84’ü, önümüzdeki beş yıl içerisinde zekatın yıllık finansal değerinin yanında, sadaka ve vakfetme gibi gönüllü bağışlamaların artacağına inanıyor ve %33 gibi çarpıcı bir artış bekliyor.

IslamicMarkets.com 5-6 Ekim’de Kuala Lumpur’da gerçekleşecek olan Küresel İslam Finansı Forumu 2022’yi (GIFF2022) desteklemek için uzman bilgisine ve finansal fırsatlar gibi erişim sunmaktadır.

Anket, finansal teknoloji şirketlerinin büyümesini ve finansal hizmetlerin dijitalleşmesini, zekat, sadaka ve vakıf çevresinde gelişmiş şeffaflığın ötesinde gönüllü bağışın artmasına ana katkı maddesi olarak tanımladı.

GIFF2022 Yönetim Kurulu Başkanı Arsalaan Ahmed, “Dijitalleşme ve fintechlerin yükselişi, İslami finansın genişlemesinin merkezinde yer alıyor, ancak araştırma bize gösteriyor ki, zekat ve gönüllü bağışlara da genel itibariyle faydalı olacaktır” dedi.

“Teknoloji hayatımızın her birimizin hayatını dönüştürdüğü gibi ve şeffaflığı artırarak ve gönüllü bağışı kolaylaştırarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde İslami finansa da büyük etkileri olacaktır” diyerek ekledi.

islamiktisadı.net için çeviren: Ahmet Hamza Yıldırım

Kaynak: Zawya

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun