Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Talha Bedirhan Işık islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Bangladeşli Deshbandhu Group 250 milyon $ sukuk ihraç edecek

Deshbandhu Group, İslami Sürdürülebilirlik raporuna göre, Al Waseelah Sukuk İhraç Platformu aracılığıyla Temmuz ayında 250 milyon dolarlık bir sukuk ihraç edecek. Yüksek getirili sukuk, altı yılda %9 altı aylık kar oranına sahip olacak ve ABD doları ve Malezya Ringgiti cinsinden ihraç edilecek. Bangladeş merkezli oluşum, yiyecek, içecek, tekstil, elyaf, ticaret, enerji ve gayrimenkul dahil olmak üzere 16 şirkette yer almaktadır. Web sitesi, sukuk ihracının dış ticareti, iç pazar payını artırmayı ve yeni teknolojilere ve insanlara yatırım yapmayı amaçladığını belirtti. Sukuk, ESG performans göstergelerini öne çıkarmayacak, ancak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SKH), özellikle yoksulluğun olmamasına (SKH 1), cinsiyet eşitliğine (SKH 5) ve insana yakışır iş ve ekonomik büyümeye (SKH 8) odaklanmayı amaçlamaktadır.

Sidney merkezli Ijarah Finance, inşaat sektörü için finansman başlattı

Avustralyalı Broker, İslami finans firması Ijarah Finance’in inşaatçılar ve emlak geliştiricileri için Şeriat uyumlu bir ürün geliştirdiğini bildirdi. Ürün, “inşaatçıların, Arapça’da “kira” anlamına gelen bir terim olan “Ijarah” olarak bilinen faizsiz bir finans yaklaşımını kullanarak 5 milyon Avustralya dolarına (3.4 milyon $) kadar inşaat projelerini üstlenmelerine yardımcı olmak için imkan sağlıyor. İnternet sitesinde yer alan habere göre, Ijarah Finance’in yaklaşımı, sahip olunan finansmanının Şeriat ilkeleri kapsamında “mülkiyetle biten kira” olarak bilinen “Ijarah Muntahia Bi Tamleek” ilkesini benimsiyor. Ijarah Finance Direktörü Walid (Wally) Ayad, “Ofisimiz 2003 yılından bu yana Güneybatı Sidney’de bulunuyor, bu nedenle geleneksel faize dayalı bir kredi düzenlemesine mecbur kalmadan ticari gelişmeler kaydedebilmek için finansman arayan, Müslüman inşaatçı ve geliştiricilere sahibiz” dedi.

Abu Dabi İslam Bankası ‘açık bankacılık devrimi (Open Banking revolution)’ başlattı.

Abu Dabi İslam Bankası (ADIB), bir basın açıklamasına göre, fintech geliştiricilerinin kendi uygulamalarını geliştirmek amacıyla AP’lerin kullanımına izin veren ilk Uygulama Programlama Arayüzü (API) geliştirici portalını başlattı. Yeni ADIB API Geliştirici portalı, fintech geliştiricilerinin ADIB platformlarıyla sorunsuz bir şekilde etkileşime giren yeni ürünler oluşturmasına olanak tanıyarak, ADIB mobil uygulamaları aracılığıyla diğer sağlayıcılarda tutulan hesapları görmek için piyasada açık bankacılığı yönlendirecek. Müşteri ve pazar beklentilerini karşılamak için yeni dijital hizmetler sunmak üzere ödeme başlatıcıları, hesap toplayıcıları ve diğer fintech’ler gibi Üçüncü Taraf Sağlayıcılar (TPP’LER) tarafından erişilecek, kullanılacak ve paylaşılacak bir dizi veri sağlamayı amaçlamaktadır.

Açık bankacılık ayrıca müşteriler için finansal verileri üzerinde daha fazla kontrol imkânı sağlar. Portal, müşterilerin kişisel verilerinin güvenliğini sağlayarak, veri gizliliği konusunda uluslararası standartlara uygundur.

ADIB API geliştirici platformu, ADIB’in dünyanın en yenilikçi İslami bankası olma vizyonunun bir parçasıdır. Endüstride insanların paralarını yönetme, bankacılık işlerini yapma biçiminde devrim yaratma potansiyeline sahip açık bankacılık imkanlarını sunar. ADIB API portalı, geliştiricilerin ADIB platformlarıyla sorunsuz çalışan hizmetler oluşturmasını ve olağanüstü müşteri deneyimleri sunmasını kolaylaştıracak.

BAE’li ADEX, Capital Bank of Jordan ile ihracat finansmanı anlaşması imzaladı

Abu Dabi Kalkınma Fonu’nun (ADFD) ihracat finansman kolu olan Abu Dabi İhracat Ofisi (ADEX), işbirlikçi çabaları desteklemek için Ürdün Sermaye Bankası ile yaklaşık 73.4 milyon AED (20 milyon $) tutarında bir finansman anlaşması imzaladı.

Anlaşma, ADEX’in, BAE mal ve hizmetlerini satın almak için ithalatçılara rekabetçi koşullarda yeniden borç vermek üzere Capital Bank ile bir kredi hattı açmasına izin verecek.

“Anlaşma, Emirlik ihracatını geliştirecek ve BAE’nin ekonomik çeşitlendirmesini hızlandırmak ve liderliğimizin vizyonunu yerine getirmek için çalışmamızı sağlayacak. Bu stratejik ortaklık, BAE ekonomisini zirvelere taşımayı ve ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasını ikiye katlamayı amaçlayan BAE Centennial 2071 ile uyumludur. ADFD Genel Müdürü Mohamed Saif Al Suwaidi, anlaşma aynı zamanda ülkenin küresel ticaretin merkez üssü olarak konumunu sağlamlaştırmaya da katkıda bulunuyor” dedi.

Çeviri: Talha Bedirhan Işık

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun