Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Dünyanın dört bir yanından en son İslami finans haberlerinin bir özeti

İslami Finans Kurumlarına ilişkin taslak yayınlandı

İslami finans kurumları için revize edilmiş Şer’i yönetişim standardının açıklama taslağı, Bahreyn merkezli İslami Finansal Kurumlar için Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOIFI) ve Malezya merkezli İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB) tarafından ortaklaşa yayınlandı. Gulf Daily News’in haberine göre, standart henüz kesinleşmedi ancak önceki standartların kısmen veya tamamen yerini alacağı belirtiliyor. Taslak önümüzdeki haftalarda kamuya açık oturumlarda, kamuoyunun yorumuna açık bir şekilde sunulacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde kripto para borsası hizmeti sunan Fasset 22 milyon $ topladı.

Bloomberg, BAE merkezli bir dijital varlık ağı olan Fasset’in İslam dünyasında büyük bir genişleme planladığını bildirdi. BAE Başbakanlık Ofisi eski danışmanı Raafi Hossain tarafından ortaklaşa kurulan girişim, Endonezya gibi ülkelerin kripto para birimlerinin benimsenmesine karşı direncinin üstesinden gelmek istiyor. Fasset, Liberty City Ventures ve Fatima Gobi Ventures tarafından yönetilen A serisi finansmanda 22 milyon dolar topladı. Fasset’in kurucu ortağı ve CEO’su Hossain, “Müslümanların bu yükselen varlık sınıfıyla Şeriat uyumlu bir şekilde nasıl etkileşime girebilecekleri konusunda kitleleri eğitmek için en üretken ve iyi bilinen İslam hukukçuları ve düşünce liderlerinden bazılarıyla birlikte çalışıyoruz.” dediği aktarıldı. 

Filipinler, Mindanao’da Şeri Denetleme Kurulu’nun Kurulmasını Onayladı

Business Mirror’ın haberine göre, merkez bankası The Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), Filipinler’in güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu özerk bölge olan Bangsamoro Autonomous Region in Muslim Mindanao bölgesinde Şer’i Denetleme Kurulu’nun kurulmasını onayladı. Hareket, ülkenin güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu adada İslami finansı teşvik etmeyi amaçlıyor. BSP Başkanı Benjamin E. Diokno, “Ortak Genelge ve Mutabakat Muhtırası, hükümetin İslami bankacılık sektörü için elverişli bir ortam sağlama stratejisini takiben kurumların Şeriat yönetişimi konusundaki işbirlikçi çabalarını resmileştiriyor,” dedi. “Şeriat Denetleme Kurulu (SSB), ülkede İslami finansın gelişmesini sağlamak için temel Şeriat uyumu gözetimi sağlayacak.

Meezan Bank ve Burj Solar Energy Private Limited (BSEPL) arasında Güneş Enerjisi Projesi İçin 1 Milyar Rupi’lik Anlaşma
Pakistan’ın İlk İslami Bankası ve İslami usullere göre borçlandıran/ kredilendiren Meezan Bank ve Burj Solar Energy Private Limited (BSEPL), 7MW güneş enerjisi projesi için 1 milyar rupilik bir finansal anlaşma imzaladı. İlk aşamada, toplam 7 MW’lık güneş enerjisi santralinin inşası için 580 milyon kaynak kullanılacak. Projenin ilk etabı Hyderabad Otoyolu üzerinde bulunan Power Cement Limited için kullanılacak.

Anlaşmaya Meezan Bank ve Pakistan Kuwait Investment Company önderlik etti. Bu kurumların her ikiside sırasıyla Yetkili Baş Düzenleyici ve Yardımcı Düzenleyici rolünü üstlendi. 

İslam Kalkınma Bankası % yıllık sukuk için bankaları seçti

Reuters’in bildirdiğine göre, İslam kalkınma bankası, beş yıllık ABD doları cinsinden sukuk satışını düzenlemek için Citi, DIB, HSBC, KFH Capital, Natixis, SMBC Nikko, SNB Capital, Societ’e Generale and Standard Chartered ile anlaştı. Beş yıllık sabit oranlı sukuk ihracı, en az 500 milyon dolar civarında olacaktır. 

Katarlı Masraf Al Rayan Sürdürelebilir Finansman Taslağını başlattı

Penisula Qatar’ın bildirdiğine göre Masraf Al Rayan, Katar’ın ilk İslami bankacılık Sürdürülebilir Finansman Taslağını başlatıyor. Taslak, yatırımcılara Çevre, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) bağlantılı finansman fırsatları sunmayı ve ESG uyumlu sürdürülebilir projeleri finanse etmeyi amaçlıyor. Bankanın taslağı, S&P Global Ratings’in ESG kriterlerinde ‘güçlü’olarak değerlendirildi. Sürdürülebilir Finansman Taslağı, Katar Finans Merkezi’nin (QFC) Sürdürülebilir Sukuk ve Tahvil taslağı ile uyumlu. 

islamiktisadi.net için çeviri: Talha Bedirhan IŞIK

Kaynak: Salaam Gateway

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun