Anasayfa Haber Türkiye’nin Küresel Tekaful Pazarındaki Payı %5’e Yükseldi

Türkiye’nin Küresel Tekaful Pazarındaki Payı %5’e Yükseldi

by

İslam İşbirliği Teşkilatı (IIT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (İSEDAK)’nin hazırladığı çalışma neticesinde Türkiye’nin küresel tekaful pazarındaki payının son 6 yılda %1.5’den %5’e yükseldiği belirtildi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyelerinden olan ve aynı zamanda İslami Ekonomi ve Finans dalında eğitim veren Yusuf Dinç, Hazırlamış olduğu “Islamic Finance Report: Focus on Turkey” adlı çalışmasında İslami Sigortacılık sektörününün toplam büyüklüğünün 28 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Dinç, Türkiye’nin İslami sigortacılık sektörü bağlamında çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu açıklayarak; “ Türkiye’de İslami metodlara uygun bir şekilde çalışan dört İslami sigorta şirketi var. ”dedi.

“İslami sigortacılık esaslarına bağlı çalışan sigorta şirketleri hızla genişliyor ve pazar paylarını artırıyorlar, böylece konavansiyonel sigortacılık sistemiyle çalışan sistemle rekabet eder duruma gelindi.” diye yer verdi raporunda.

Hazılanmış olan raporda İslami sigoracılık sektörünün ülkeler çapında 2,2 trilyon dolara ulaştığını ekledi.

Raporda ayrıca Türk hükümetinin 11. Kalkınma Planında, bu alanda stratejik yatırımlar yapma kararları aldığını da ayrıca belirtiliyor.

Kaynak: Katılım Bülteni

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun