Anasayfa Haber İKAM 2017 Faaliyet Raporu Yayınlandı

İKAM 2017 Faaliyet Raporu Yayınlandı

by

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) akademik çalışmalar, eğitim programları, yoğunlaştırılmış konferanslar, çalıştaylar ve çok sayıda uluslararası ziyaret gerçekleştirirken İktisat Yayınları etiketiyle kitaplar, ülke raporları ve TUJISE Dergisini yayımlayarak yoğun bir yıl geçirdi.

İKAM kurulalı sadece bir yıl olmasına rağmen, alternatif bir ekonomik sistemin temellerini atmak, geniş çaplı araştırma yapmak için, uluslararası alanda araştırma ve yayın faaliyetlerini genişletti. İKAM’ın 2017 faaliyet raporu yayınlandı.

2017’de İKAM faaliyetleri 1-2 Nisan 2017’de Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslam İktisadı Atölyesi ile başladı. Çalıştayın bu yılki konusu “İslami Perspektiften Faiz” idi. Çalıştayda 6 farklı ülkeden 11 tanınmış akademisyen çalışmalarını sunarken Türkiye’den 100’den fazla akademisyen katıldı.

Yıl içerisinde İslam İktisadı ve Finansı programlarının müfredatının geliştirilmesi için “İslam Ekonomisi ve Finans Lisansüstü Programları Müfredatını Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi. Bu çalıştayı takiben ve devamı niteliğinde “Türkiye ve Malezya’da İslam İktisadı ve Finansı Eğitimi” adlı bir atölye düzenlendi. İKAM ve Uluslararası İslami Finans Eğitimcileri Konseyi (ICIFE) katılımcılarının katıldığı tüm gün süren bu yoğun program Türkiye ve Dünya’da İslam İktisadı düşüncesinin gelişiminde pratik uygulamalar için iyi bir başlangıç noktası olduğu söylenebilir. İslam İktisadı’nın kamuoyundaki algısını tartışmak için “Kamuoyunda İslam İktisadı” adlı çalıştay ,İSİFAM iş birliğiyle İstanbul Üniversitesinde düzenlendi.

2017 yılında ayrıca, lisansüstü öğrenciler için İslam İktisadı ve Finansı’yla ilgili pek çok yoğunlaştırılmış ders düzenlendi. Her biri iki günden fazla süren yoğunlaştırılmış dersler alanın uzman hocaları tarafından verildi. Bu yıl yoğunlaştırılmış dersler İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Necmettin Kızılkaya, Qassim University’den Dr. Toseef Azid ve Pakistan’dan gelen ünlü İslam İktisatçısı Akram Khan tarafından verildi.

2017’de İKAM Bibliyografya projesi de başladı ve tamamlandı. İKAM bünyesindeki İktisat Yayınları bu yıl 13 kitap yayınladı. Türkiye İslam İktisadı Dergisi (TUJISE) İKAM tarafından devralındı ve yeni sayıları yayınlandı. Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri raporlarından Sudan ve Endonezya ülke raporu yayınlandı. Diğer etkinlikler arasında Arif Ersoy ve Temel Hazıroğlu gibi ünlü akademisyenlerin konferansları, Prof. Hakan Sarıbaş’ın bir ay boyunca devam eden söyleşileri yer aldı.

Yıl boyunca İKAM temsilcileri İslam İktisadı ve Finansıyla ilgili yurtiçi ve yurtdışındaki farklı organizasyon ve kurumları ziyaret etti. İKAM ekibi Türkiye’de Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve AlbarakaTürk’ü ziyaret etti. İKAM heyeti Malezya ve Pakistan’da da ziyaretler düzenleyerek çeşitli temaslarda bulundu.

İKAM’ın 2017 Faaliyet Raporunu okumak için TIKLAYINIZ
İKAM’ın 2017 Faaliyet Raporunu (İngilizce) okumak için TIKLAYINIZ

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun