Anasayfa Haber Engelsiz Bankacılık

Engelsiz Bankacılık

by

Katılım bankaları engelsiz bankacılık hizmetleri kapsamında uygulamaya geçtikleri bu yeni hizmetler ile engelli statüsündeki müşterilerin bankacılık hizmetlerinden kolay ve güvenli bir şekilde faydalanmalarını sağlamaktadır. Bu kapsamda engelleri aşmak üzere sosyal bir sorumluluk da üstlenerek engelli veya 70 yaş üstü müşterilerilerin bankacılık hizmetlerinden sorunsuz faydalanmalarını amaçlanıyor ve sosyal hayatta onların daha etkin olmalarına katkı sağlamak istenmektedir.

Sağlanan hizmetler:

  • işaret dili bilen müşteri hizmetleri
  • Şubelerin girişlerinde bulunan engelli müşterilerimizin banka personelinden destek isteyebilecekleri çağrı butonları mevcuttur.
  • ATM ve pos cihazlarında bulunan 5 ve giriş/sil/iptal tuşlarında, görme engelli müşterilerin kullanımını kolaylaştırmak üzere kabartma işaretleri mevcuttur.
  •  şube kapılarındaki bilgilendirme yazılarının kabartmalı olmasına özen gösterme
  • Engelli veya 70 yaş üstü müşterilerimizin yurt içindeki ATM’lerden para çekme, para yatırma ve bakiye sorma işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştirme olanağı tanınıyor.
  • ATM cihazların seçiminde ışık kalitesi yüksek, karanlık olmayacak şekilde, tuşların en az fiziksel hareket ve güç gerektirir nitelikte olmasına dikkat ediliyor, engelli veya 70 yaş üstü müşterilerin işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmelerini önem veriliyor.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun