Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

AMAN, Abu Dabi Ulusal Tekâfül Şirketine Hayat Sigortası Portföyü Satacak!

Bu hareket AMAN’ın bir yatırım şirketine dönme planının bir parçası.

Dubai merkezli sigorta şirketi AMAN, bir yatırım firmasına dönüşme planının bir parçası olarak, kendisinin hayat sigortası portföyünü Abu Dabi Ulusal Tekâfül Şirketine satacak.

Bu ayın başlarında, AMAN’ın kendi aile tekafül, tıbbi ve genel portföylerinin bir kısmını satmak üzere Dubai merkezli Salama Şirketi ile görüştüğü açıklandı.

Kaynak: Zawya

 

ADIB 2022’nin En Güvenli İslami Finansal Kurumu Seçildi!

ADIB, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın Washington’da düzenlenen 2022 yıllık toplantılarında ödül töreninde ödülünü aldı.

Abu Dabi İslam Bankası (ADIB) 20 Ekim 2022’de New York merkezli sektörel yayın organı Küresel Finans Dergisi tarafından en güvenilir banka olarak duyuruldu.

ADIB, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın Washington’da düzenlenen 2022 yıllık toplantılarında ödül töreninde ödülünü aldı. ADIB, “2022’nin En Güvenli Bankası” kategorisinde birinci, Ortadoğu’da konvansiyonel ve katılım bankaları arasında da altıncı oldu.

Bu ödüle yorum olarak ise, ADIB İcra Kurulu Başkanı Nasser Al-Avadhî, “Bu prestijli tanınırlığı elde etmekten ve en güvenilir İslami Banka olmaktan ötürü son derece gururluyuz. Bu ödül bizim güvenilir hizmet ve yenilikçi ve sektör lideri çözümlerle güvenli bankacılık deneyimleri sunma iddiamızı onaylar nitelikte kanıt oldu. Sağlam bir sermaye tabanı, sağlıklı iş ivmesi ve uzun süredir devam eden müşteri desteği ile desteklenen acenteliklerimizin dayanıklılığını yansıtıyor.”

Küresel Finans’ın yıllık Dünya’nın En Güvenilir Bankası sıralaması 30 yılı aşkın süredir finansal karşı taraf güvenilirliğinin tanınan ve güvenilen bir standardı hâline gelmiştir.

Bankalar, Moody’s, Standard & Poor’s ve Fitch’ten alınan uzun vadeli döviz notlarının ve dünya çapındaki en büyük 1000 bankanın toplam varlıklarının değerlendirilmesiyle seçilmektedir.

Kaynak: Zawya

 

islamiktisadı.net için çeviren: Ahmet Hamza Yıldırım

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun