Anasayfa Nedir? Kimdir? FAST Sistemi Nedir ?

FAST Sistemi Nedir ?

by

Merkez Bankası yeni ödeme sistemi nedir?

TCMB’nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) olarak isimlendirilen bu yeni sistemle vatandaşların, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebileceği vurgulandı.

FAST sistemi ne zaman uygulamaya geçecek?

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, FAST Sisteminin, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınması ve kademeli bir şekilde vatandaşların kullanımına açılması planlanıyor. FAST Sisteminin, 18 Aralık’tan itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınmasının ve kademeli bir şekilde vatandaşların kullanımına açılmasının planlandığı aktarılan açıklamada, “Sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşması hedeflenmektedir” denildi.

FAST sistemi nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Vatandaşların hem birbirleri hem de kendi hesapları arasında 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapabilmesinin önü açılacak olan bir uygulama.

Açıklamada, FAST Sistemi’yle birlikte ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi’nin de vatandaşların kullanımına sunulacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Böylece, TCMB’nin ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olacaktır. Ödemeler alanındaki temel altyapıyı güçlendirecek bu gelişmelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital ekonomi hedefi doğrultusunda çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir.”

 

Kaynak: Cnnturk

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun