Anasayfa Haber İKAM Uluslararası Araştırmacı Programı Başvuruları Devam Ediyor!

İKAM Uluslararası Araştırmacı Programı Başvuruları Devam Ediyor!

by

İKAM, İslam ekonomisi ve finansı için nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefiyle, 2022 yılı (Eylül) İslam Ekonomisi Doktora Araştırma Burs Programını duyurdu!

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM), İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı (İLKE) bünyesinde faaliyet gösteren bir araştırma merkezidir. İslam iktisadı araştırmaları için akademiye zengin bir kaynak ve araştırma ortamı sağlamak amacıyla 2016 yılında kurulmuştur. İKAM, dünya çapında sağlıklı bir İslam ekonomisi ve finans sektörünün gelişmesi için nitelikli insan kaynağı oluşturmak amacıyla öğrencilere ve araştırmacılara düzenli eğitim, araştırma, ve geliştirme faaliyetleri sunmaktadır.

Program Hakkında

İKAM Araştırma Bursları, doktora sonrası araştırmacılara yönelik olarak 12 aylık bir süre için verilmektedir. Aday araştırmacılar, araştırma projelerini İKAM’da tamamlayacaklardır.

İKAM’da yürütülen araştırmalara katkıda bulunabilecek bağımsız, motivasyonu yüksek ve istekli adaylar aranmaktır. Adaylar Ekonomi/Finans/İslam ekonomisi ve İslami bankacılık ve finans alanlarında doktora derecesine sahip olmaları beklenmektedir. Türkiye dışındaki tüm ülkelerden araştırmacılar başvurabilirler. Başarılı adaylarla 12 aylık bir süre için tek seferlik bir sözleşme imzalanacaktır.

Araştırma Konuları

2022 yılı için burslar, aşağıdaki (veya ilgili) temalara giren projeler için mevcuttur:

  1. Çevre ve İslam Ekonomisi
  2. İslam Ekonomisi ve Fintech
  3. İslami Sosyal Finans
  4. Tekafül ve Ekonomik Kalkınma
  5. Ekonomik Krizler ve İslam Ekonomisi

Seçilen adayların, yukarıda belirtilen temalar altında yer alan bireysel projeler üzerinde İKAM’da tam zamanlı araştırmacı olarak çalışması beklenmektedir. Ayrıca, her aday, üzerinde çalıştığı proje hakkında iki politika özeti ve ayrıntılı bir araştırma raporu sunmakla yükümlüdür. 

Burs Miktarı

Başarılı olan adaylara, bir yıl boyunca aylık Dört Bin Türk Lirası (4.000 TL) tutarında burs ile birlikte İKAM’da araştırma projelerini yürütme fırsatı sunulacaktır.  İKAM  her türlü akademik destek sağlayacaktır.

Uygulamalar

Başvuru için adayların aşağıda talep edilen belgelerle info@ikam.org.tr adresine mail göndermeleri gerekmektedir:

  1. Adayların IKAM’da yürütmeyi planladığı araştırma projesinin başlığı. Konu, yukarıda belirtilen temalardan birine uygun olmalıdır.
  2. İKAM’da yürütülecek Araştırma için öneri (Research Proposal) (en fazla 3000 kelime).
  3. Başvuru sahibinin özgeçmişi
  4. Başvuru sahibinin yayınlarının listesi
  5. İletişim bilgileriyle birlikte iki referans mektubu

Başvuruların son teslim tarihi 15.02.2022’dir. Bu tarihi aşan başvurular dikkate alınmayacaktır. Her başvuru, İKAM üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Başvuruların ön değerlendirme aşamasından sonra adaylar online mülakata davet edilebilirler. Başarılı olan adayların isimleri 15.03.2022 tarihinde İKAM tarafından açıklanacaktır.

 

Kaynak: İKAM

Benzer Yazılar

1 Yorum

Ali İhsan Öztürk 14 Ocak 2022 - 03:20

İslam iktisadı gereklimi ne demek!. nasıl uygulayacağız ondan bahsedin. iktisat ve kanaat ile nasıl yaşarım İslam bu konuda neler öneriyor. veriler ile anlatın. benim aklıma gelen devlete borç verip (tahvil) ev almak uygun mudur. 10 yıllık bir islam iktisatı planı nasıl yapılır. al sat nasıl yapılır ödemeler nasıl yapılır. *sadaka miktarı ne olmalıdır yapılan işlerde her işte olmalı mı bunlar maliyet olarak eklenir mi. *(fıtre zekat miskin akraba kardeş muhtaç cuma hasta atalar hayır işleri)

Cevapla

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun