Anasayfa KitapKitap-Tanıtım Robert Shiller – Anlatı İktisadı

Robert Shiller – Anlatı İktisadı

by

Anlatı İktisadı Hikayeler Nasıl Yayılır ve Büyük İktisadi Olayları Yönlendirir?, Robert J. Shiller kalemiyle Albaraka Yayınları’ndan çıktı.

Eser Hakkında

İnternetin artık seçim kampanyaları vasıtasıyla ülkelerin geleceklerini dahi etkisi altına almaya başladığı bir dünyada, viral hikâyelerin ekonomileri etkileme gücünü görmezden gelebilir miyiz? Nobel Ödüllü ekonomist Robert Shiller, bu çığır açan kitabında ekonomi ve ekonomik değişim hakkında bize yeni bir düşünme yöntemi öneriyor. Zengin bir dizi tarihsel örnek ve veriyi kullanan Shiller, bireysel ve kolektif ekonomik davranışı etkileyen popüler hikâyeler hakkında yapılacak araştırmaların, krizler söz konusu olduğunda, önceden tahmin etme, hazırlık yapma ve muhtemel zararı minimuma çekme yeteneğimizi büyük ölçüde geliştireceğini savunuyor.

Robert Shiller Kimdir?

Robert J. Shiller Yale Üniversitesi Finans Bölümü ve Cowles Ekonomi Araştırmaları Vakfı’nda Arthur M. Okun Ekonomi profesörüdür. Ayrıca Massachusetts Cambridge’de Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosunda öğretim üyesidir. Standard & Poor’s / Case-Shiller ulusal konut fiyat endeksini oluşturanlardan biri olan Shiller, New York Standard & Poor’s’taki konut fiyat endeksi komitesinde de yer almaktadır. Yazar ayrıca Chicago Ticareti Borsası (CME) Grubu’nda Rekabet Piyasası Danışma Konseyi üyesidir. Halen, Londra Barclays Kapital ile borsada işlem gören senetlerin gelişimi ve ortak analizi faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bu görevlerinin yanında Shiller, Project Syndicate ve New York Times’ta düzenli olarak köşe yazıları yazmaktadır. 2013 yılında “aktif varlık fiyatlarının empirik olarak analizi” üzerine Lars Peter Hansen ve Eugene Fama ile birlikte yapmış olduğu çalışmayla Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı

Satın Almak İçin Tıklayınız.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun