Anasayfa Analiz Milyonlarca İnsan Yeni Kariyer Arayışında

Milyonlarca İnsan Yeni Kariyer Arayışında

by

Pandemiyle birlikte şirketler büyük oranda kendini yeniledi şimdi sıra çalışanlarda… Milyonlarca insan mevcut işinden dolayı ya mutsuz ya da daha iyi bir kariyerin peşinde… Resmi verilere göre Amerika’da belirli meslek gruplarındaki yüksek istifa rakamlarını bazı ekonomistler “Büyük İstifa Hareketi” olarak adlandırmıştı. Akabinde Weber Shandwick bu istifaların sebeplerini mercek altına almış ve çalışanların mevcut şartlarla mutlu olmadığını ortaya çıkarmıştı. Şimdi Google Search verileri de aynı konuya işaret ediyor. Zira iyi bir kariyer arayışına yönelik sorgular global olarak yıldan yıla yüzde 300’ün üzerinde artış kaydetmiş durumda… Gelin birlikte insanların kariyer arayışından yılbaşı hazırlıklarına kadar Google’da bıraktığı ayak izlerine yakından bakalım.

Yılbaşı hazırlıkları başladı

Ekim ayının Google Search verileri, kullanıcıların yılbaşı dönemi ve çeşitli sosyal etkinliklere katılmak için plan yapmaya başladığına işaret ediyor. “Yakınımdaki festivaller”, “vizyondaki filmler” ve “konser biletleri” aramalarının artmasıyla kalabalık buluşmalara olan özlemin bitmediğini gösteriyor.

İyi bir kariyer yoluna ihtiyaç var

Google Search verilerinde öne çıkan bir diğer konu ise insanların kariyerlerini sorgulamaya başlamış olması. Mevcut kariyerinden memnun olmayan ya da bir şekilde geleceğinden endişe eden insanlar bunu arama ekmesine yazdıkları “Finans iyi bir kariyer yolu mu?”, “Enerji iyi bir kariyer yolu mu?” ve “Tüketici hizmetleri iyi bir kariyer yolu mu?” gibi sorgularla ifade ediyorlar. İşsizlik global bir sorun olmaya devam ederken “İyi kariyer yolu” aramaları da yıldan yıla yüzde 300’ün üzerinde bir büyüme kaydetti.

Stok sıkıntısı gündemde

Aynı zamanda, tedarik zinciri sorunları ve ürün stok sıkıntılarıyla ilgili endişeler de kullanıcıların aklını kurcalıyor. “Stok sıkıntısı” başlığında (“petrol stok sıkıntısı”, “yakıt stok sıkıntısı” ve “çip stok sıkıntısı”) aramaları, hayatın birçok yönden olumsuz olarak etkilenmesiyle geçen yıla göre dünya genelinde yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bu durum, arabayla ilgili aramaların artmasının nedenlerinden biri olabilir. “Satın alınacak arabalar” ve “en pahalı arabalar” aramalarının artmasıyla arabalara olan talebin arttığını da kaydedilen veriler arasında.

İnsanlar kalesinin ne kadar değerli olduğunu da merak ediyor

İnsanları evinin değerinin ne kadar olduğunu merak etmesi de ilgi çekici veriler arasında yer alıyor. “Evim ne kadar?” aramaları dünya genelinde yıldan yıla yüzde 60’ın üzerinde artış gösteriyor.

Kaynak: Think with Google

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun